Ψαροκώσταινα: Ένα μεζεδοπωλείο στο Ψυχικό, που ξυπνά αναμνήσεις …

Το Νέο Ψυχικό φυσικά και φημίζεται για το ακριβό του γούστο και τις grande καταστάσεις. Συνήθως εδώ θα βρεις gourmet και ακριβά εστιατόρια, αλλά εμείς θα σε εκπλήξουμε λέγοντας σου ότι υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο. που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η είδηση είναι ότι αποτελεί το πιο παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που έχετε δει ποτέ. Και γιατί, όχι, σε λίγο καιρό, να έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα για να το δουν!

Πρέπει να μας πιστέψεις, συνέχισε να διαβάζεις. Στη Ψαροκώσταινα, οι εικόνες, οι μυρωδιές του, γενικότερα η αύρα του, θα σου ξυπνήσουν την ανάμνηση της παλιάς γειτονιάς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αν δεν το ξέρετε, να το μάθετε και αυτό. Παλιότερα στη θέση της βρισκόταν ένας παραδοσιακός καφενές, το σημείο συνάντησης των καλοσυνάτων παππούδων με την εφημερίδα στο χέρι και που πάντα έπιναν ελληνικό. Μέχρι που ήρθε η εντυπωσιακή αλλαγή του μέρους. Ενα καφενείο-ουζερί, όπου στους τοίχους του φιγουράρει ο Καραγκιόζης, παλιές γκραβούρες και διαφημιστικά ένθετα των μέσων του προηγούμενου αιώνα, ένα βίντατζ ραδιόφωνο, μπεγλέρια και καράφες. Όλα σε κοινή θέα για να τα αποστηθίσεις και να ρουφήξεις το νόημα τους..

Όσο για τις γεύσεις, εννοείται πως θα σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή, δένουν τέλεια με το όλο προτζκετ : Ντολμαδάκια (φυσικά) γιαλαντζί αυγοκομμένα, χειροποίητα κεφτεδάκια σαν «της μαμάς», παστουρμαδορολάκια με ντομάτα, γραβιέρα και chilli sauce, σφακιανές πίτες, καγιανάς για να θυμηθείς τις γεύσεις της παιδικής σου ηλικίας, κολοκυθάκια τηγανητά σε sticks με αέρινο και πανάλαφρο αλλά πάντα τζατζίκι.

Κι αφού μετά τα ορεκτικά ακολουθούν οι μεζέδες εθυμοτυπικά, από το τραπέζι σου δεν μπορεί να λείψει μια ζουμερή τηγανιά για να βουτάς το φρεσκοψημένο σου ψωμάκι, σκιουφιχτά με απάκι για το απόλυτο umami, μπεκρή μεζέ για να τον «σβήσεις» τσίπουρο, μοναδικά ψημένα μπριζολάκια στην τελειότητα, πανσετάκια και κάθε λογής κρεατικό για τη «μέση».

Εξυπακούεται πως αν θέλεις κάτι θαλασσινό, θα βρεις εξαιρετικό ξυδάτο χταποδάκι, γεμιστό θράψαλο με φέτα και ντομάτα, καπνιστή πέστροφα και σκουμπρί, μία από τις καλύτερες γαριδομακαρονάδες που έχεις δοκιμάσει, δώσε την αμέριστη προσοχή σου στον μπακαλιάρο σκορδαλιά και ΦΥΣΙΚΑ στο σαγανάκι γαρίδας, τοματένιο και πεντανόστιμο.

Η κάβα στην Ψαροκώσταινα έχει όλες αυτά τα αρώματα των παλιών αγαπημένων ουζερί του Βόλου και της Ιωνίας και θα βρεις σίγουρα το ιδανικό απόσταγμα για κάθε γεύση στο τραπέζι σου, είτε ούζο, είτε τσιπουράκι,είτε κρασί και μπύρες!

Κάθε μεζές σε αυτή την κλασσική και ανέγγιχτη στο χρόνο, γωνιά του Ψυχικού έχει χαρακτήρα και συνοδεύεται από αρώματα, εικόνες αλλά… κυρίως τα Σάββατα συνοδεύεται και από ζωντανή μουσική για να δέσει όλο το σκηνικό αρμονικά σε μία σπουδαία ανάμνηση…όπως παλιά..

Ψαροκώσταινα 
Άγγελου Σικελιανού 30, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106777878
Facebook | Instagram

-με πληροφορίες από το .athenshotspots.gr/

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.