Προφυλακίστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα! Τα 12 κιλά κοκαΐνης και το μανάβικο του “προπαντορικού αμαρτήματος”… πέριξ του Σταδίου Καραϊσκάκη! Ο πασίγνωστος “λεσχιάρχης” και η “βόμβα” που έπεσε στην Αθηναϊκή ελίτ για την εμπλοκή του στην υπόθεση- Ως “χονδρέμπορους” της λευκής σκόνης του χαρακτηρίζει η δίωξη ναρκωτικών

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα φρούτα στην περιοχή του Πειραιά πέριξ του Σταδίου Καραϊσκάκη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η δίωξη ναρκωτικών δεν περίμενε να κερδίσει χρήματα από τους καθημερινούς πελάτες που περνούσαν έξω από το κατάστημά του, που παρέπεμπε το όνομα του στον Αδάμ και την Εύα. «Είναι θέμα των ανακριτικών Αρχών να διερευνήσουν την υπόθεση και κυρίως πού κατέληγε η κοκαΐνη. Από τη δική μας, πάντως, έρευνα δεν προέκυψε ότι οι συλληφθέντες πουλούσαν γραμμάριο – γραμμάριο σε χρήστες. Έδιναν μεγαλύτερες ποσότητες, κάτι σαν χονδρική πώληση», λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που ασχολήθηκε με την υπόθεση των περίπου 12 κιλών κοκαΐνης τα οποία κατασχέθηκαν στο edolio5.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η κοκαΐνη που βρέθηκε μέσα σε κουτιά από μπανάνες, αλλά και 280.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, με την τιμή της κοκαΐνης να φτάνει περίπου τις 40.000 ευρώ το κιλό, «δεν αποκλείεται τα χρήματα να είναι τα κέρδη από πώληση κι άλλης ποσότητας κοκαΐνης που είχε φέρει στη χώρα μας το κύκλωμα», λέει αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις ναρκωτικών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι έξι συλληφθέντες φέρονται να γνωρίζονται μεταξύ τους και πολλές φορές να είχαν και κοινωνικές επαφές. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ήταν και συχνοί θαμώνες των καζίνων, καθώς είχαν την οικονομική άνεση να επισκεφτούν τους «ναούς του τζόγου».

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, ο Αλέξης Κούγιας, σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «το μόνο αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του είναι η κατάθεση ενός 45χρονου αστυνομικού, ο οποίος στην κατάθεσή του έχει κατασκευάσει ένα σενάριο περί δήθεν συναντήσεων του εντολέως μου με άλλα έξι πρόσωπα που είναι συγκατηγορούμενοί του, εκ των οποίων γνωρίζει μόνο τους δύο, με τους οποίους έχει οικογενειακές – κοινωνικές σχέσεις εδώ και 20-30 χρόνια, κατά περίπτωση».

Επίσης, αναφέρει για τον εντολέα του ότι «είναι ένα πασίγνωστο πρόσωπο στην επιχειρηματική αθηναϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα εύπορο επί 40 και πλέον χρόνια και μαζί με τον πασίγνωστο, επίσης, αδελφό του διατηρούν όλα αυτά τα 40 χρόνια μια ιδιαίτερα γνωστή επιχείρηση, την οποία επισκέπτονται καθημερινά όλα τα πασίγνωστα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, υπό τη συνεχή επιτήρηση της Αστυνομίας, λόγω της ιδιαιτερότητας της επιχειρήσεως».

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια Πειραιά, για να απολογηθούν στον ανακριτή όπου διατάχτηκε η προφυλάκιση τους.

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.