Αδειάζουν τα αποθεματικά των μεγάλων της νύχτας

Τα έχετε βάλει κάτω; Δεν υπάρχει τέτοια ερώτηση. Κανείς, κι όταν λέμε κανείς εννοούμε ούτε ένας στη γη, αυτή τη στιγμή, δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτή η ταινία δράματος…

Ξανά μανά ρωτάω αν τα έχετε βάλει κάτω. Πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία; Ειδικότερα, όσον αφορά στους παίκτες της νύχτας, άστο μη το συζητάω. Κλάμα, κλάμα, κλάμα. Μόνο κλάμα. Για να ξέρουμε τι λέμε, το κράτος, όχι το κάθε κράτος, συγκεκριμένα το κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευθύνεται για αυτό το κλάμα διαρκείας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ακόμη και έτσι, όταν πια η λαίλαπα του κορονοϊού φύγει, κάτι πρέπει να γίνει με την νύχτα. Τι θα γίνει; Θα ανοίξουν την κασέλα με το απόθεμα οι παίκτες επιχειρηματίες και θα στηρίξουν τραγουδιστές και μαγαζιά. Αυτό θα γίνει. Εκτίναξη δαπανών και γκρέμισμα κανονικό των χρημάτων που είχαν για καβάτζα. Μερικοί θα το κάνουν, διότι πάντα υπάρχουν και αυτοί που προνοούν για τις δύσκολες μέρες. Και ίσως να βγει ο λογαριασμός. Οι περισσότεροι, όμως, θα πονέσουν πολύ. Γιατί δεν θα υπάρχει η καβάτζα, που λέγαμε. Ένα ποσό ασφαλείας.

Η τρύπα στη νύχτα όσο πάει, κάθε μέρα θα φαρδαίνει. Επόμενο. Λέμε τι θα γίνει αν η βρωμοδουλειά με τον ιό δεν τελειώσει ούτε χειμώνα του 21, που υπολογίζεται από τους ειδικούς. Με ποια φόντα οι νυχτόβιοι θα συνεχίσουν την αντίσταση με την αρρώστια. Το δίχτυ ασφαλείας θα σπάσει, και θα είναι για πάντα τούτη τη φορά. Και μην ακούσω για τίποτα δανεικά από φίλους και γνωστούς. Αυτά να τα ξεχάσετε. Αυτά παλιά. Το αύριο δεν θα μοιάζει σε τίποτα με το χθες.

Διαβάστε ακόμα: Η τραγική ιστορία, Δείξιμου με μέτρα και κορονοϊό

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.