Πως θα ζήσουν αύριο αυτοί οι άνθρωποι;

Την συμπόνοια μας και την αγάπη μας στους χιλιάδες πληγέντες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων , ελπίζοντας να μην βρεθούν και άλλα…Μιλάμε για πρωτοφανή κατάσταση που μόνο σε ταινίες βλέπαμε και η χειρότερη κατάσταση αρχίζει σε αυτά τα συμβάντα μετά το πέρας τους.

Χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν κυριολεκτικά το σπίτι τους, ή πρέπει να τα αγοράσουν όλα από την αρχή. Τα αυτοκίνητά τους, τα ζώα τους ,τις καλλιέργειές τους. Πως θα ζήσουν αύριο αυτοί οι άνθρωποι;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πρέπει να ζητήσουμε άμεσα Ευρωπαϊκή βοήθεια, καθώς μιλάμε για εθνική καταστροφή και να έχουμε φιλανθρωπική δράση, γιατί μιλάμε για καταστάσεις σαν να έχει γίνει σεισμός.

Σκέφτεται ότι εμείς γκρινιάζουμε γιατί χάλασε κάτι σπίτι μας και οι άνθρωποι εκεί έχασαν τα πάντα από την μια μέρα στην άλλη. Ανυπολόγιστη η καταστροφή στις υποδομές, αλλά και πρόβλημα στην διατροφική αλυσίδα που θα εμφανιστεί μετά. Οι καταστροφικές πυρκαγιές ευθύνονται για τα φερτά υλικά, καθώς το έδαφος έχει καταστραφεί και δεν απορροφά και το νερό το δάσος.

Ασφαλώς όμως μιλάμε για τρομερή καταιγίδα. Ας ετοιμαστούμε γιατί εγώ πιστεύω θα έχουμε και τυφώνες στο μέλλον, καθώς με την κλιματική αλλαγή αλλάζουν όλα. Πρέπει τέλος να φτιαχτεί μια FEMA όπως στις ΗΠΑ με άμεσες εντολές. Εδώ καθυστερήσαμε να ενεργοποιήσουμε τον στρατό, αλλά υστερούμε και στην πρόληψη (υποδομές κτλ) αν και το 112 έκανε δουλειά και έσωσε πολλές ζωές τώρα.

-Από το Facebook του Σωτήρη Γεωργίου

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.