Ποιος αγόρασε μετοχές της GasLog Ltd. του Π. Λιβανού;

Πέτερ Λιβάνος

Την πώληση 14.400.000 κοινών μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης έναντι 2,50 ευρώ έκαστη ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog Ltd. συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

Η εταιρεία από την πώληση πέτυχε ακαθάριστα έσοδα ύψους 36 εκατ. δολ. που θα διοχετευθούν υπέρ γενικών εταιρικών σκοπών σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Περίπου το 75% των νέων μετοχών που εκδόθηκαν εξαγόρασαν διευθυντικά στελέχη και θυγατρικές της GasLog. Εξ αυτών, 6.500.000 μετοχές αγοράστηκαν από την Blenheim Holdings Ltd, εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Λιβανού και 4.000.000 από θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία επίσης είναι ισχυρός μέτοχος της ναυτιλιακής.

Επιπρόσθετα, μέλη της οικογένειας Tung, που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία για περισσότερα από 70 έτη, αγόρασαν κοινές μετοχές μέσω της Private Placement.

Η GasLog συμφώνησε να συνάψει συμφωνία για δικαιώματα εγγραφής με τους αγοραστές στην ιδιωτική τοποθέτηση, πλην της Blenheim Holdings Ltd.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον, η Blenheim Holdings Ltd, κατέχει ποσοστό στην εταιρεία άνω του 40%.

-banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.