Με ποιον είσαι, Αργεντινή η Κροατία ;

Απόψε Τρίτη στις εννέα παίρνουμε θέση. Και κάποια δυο- τρία λεπτά ενωρίτερα μπροστά στην τηλεόραση, να κόψουμε φάτσες, να μετρήσουμε ψυχολογία των Αργεντίνων και των Κροατών, πριν ακόμα εμφανιστούν στην αρένα. Οι κάμερες θα τους παρακολουθούν, μη χάσουν στιγμή της ιστορικής κόντρας. Κάθε ματς που οδηγεί στον τελικό είναι ιστορικής σημασίας.
Εσύ με ποιον είσαι; Η κλασική ερώτηση. Στην πραγματικότητα λίγοι, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που έχουν κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Οι περισσότεροι.. δεν είναι με κάποια χώρα και γι’ αυτό επιθυμούν τη νίκη της άλλης ομάδας.

Αν ρωτήσεις Γιατί θέλεις να προκριθεί αυτή η ομάδα και να αποκλειστεί η άλλη, τότε ίσως θα σου έρθει η όρεξη να γράψεις βιβλίο. Μια ανθολογία της μαλακίας που βαράει τον κόσμο. Να θέλουν και να μη θέλουν αυτή κι εκείνη την ομάδα για λόγους εντελώς ανύπαρκτους. Ανυπόστατους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Καμιά χώρα δεν αντιπροσωπεύει όσα την πιστώνουν ιδεολογικά, συναισθηματικά, ιστορικά. Και όσα την χρεώνουν. Τι συμβαίνει, όμως; Προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθυμία του ή όχι σε μια ομάδα ο καθένας εφευρίσκει ανόητες αιτίες. Ότι αυτή η ομάδα είναι έτσι, η άλλη γιουβέτσι.

Με ποιον είναι το κορίτσι δεν θέλει ερώτημα. Με την Κροατια και τα μυαλά στο μίξερ.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.