Ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου;

Ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου;

Ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου; Καλό ερώτημα. Και πώς βγαίνει; Βάσει τίτλων, βάσει δυναμικής, βάσει ιστορίας, πώς; Ουδέποτε θα δοθεί απάντηση, μόνο αν το ερώτημα συμπεριλαμβάνει κριτήρια αλλά και… προϋποθέσεις, ως θα δείτε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα club γιγαντώνεται από τη διεθνή καταξίωση, ήτοι τους τίτλους εκτός χώρας: εξ ου και στη γηραιά ήπειρο η μεγαλύτερη ομάδα, θέλετε – δεν θέλετε, είναι η Ρεάλ, η βασίλισσα του Πρωταθλητριών. Εξ ου και η Μίλαν, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκετε, έχει μια πολύ βαριά φανέλα, και ούτω καθεξής. Οπότε, το ερώτημα αλλάζει: Ποιος σύλλογος έχει τους περισσότερους τίτλους παγκοσμίως;

Η Αλ Αχλι, γνωστή και από τις προβλέψεις στοίχημα,αριθμεί 119 τίτλους, η πλέον πετυχημένη και στην Αίγυπτο αλλά και στο αφρικάνικο Champions League. Μεταξύ άλλων η «ναμπί ελ καμ» μετρά 41 πρωταθλήματα, 36 Κύπελλα, 11 αιγυπτιακά Σούπερ Καπ, 8 αφρικάνικα Champions League και άλλους. Ακριβώς… 119 έχουν και οι Γκλάσκοου Ρέιντζερς, και με τον… συνοδευτικό τίτλου του πλέον πετυχημένου ευρωπαϊκού συλλόγου αναφορικά με κατακτήσεις. Οι «τζερς» μετρούν 54 πρωταθλήματα Σκωτίας (με τελευταίο το ’11) και κατέχουν και το παγκόσμιο ρεκόρ με τις περισσότερες πρωτιές σε λίγκες, έναν παραπάνω από τη Λίνφιλντ η οποία έχει 53 πρωταθλήματα στη Βόρεια Ιρλανδία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βέβαια η Λίνφιλντ μετρά συνολικά 153 τίτλους εγχώριων διοργανώσεων και άλλους 115 σε όσες δεν υπάρχουν πια! Ωστόσο στις απαριθμήσεις τίτλων ομάδων παγκοσμίως, σπανίως αναφέρεται, είτε επειδή δεν είναι επαγγελματικό club, είτε επειδή στους 153 senior honours συχνά αφαιρούνται τα 43 County Antrim Shield, κάτι σαν… ένα δεύτερο Λιγκ Καπ στη χώρα. Και πάλι, στους 110 είναι!

Στη λίστα των ομάδων με 100+ τίτλους και η Νασιονάλ από την Ουρουγουάη με 114 αλλά και η Σέλτικ με 114. Ποιες ακολουθούν; 94 τίτλους έχει η Μπαρτσελόνα, 91 η Ρεάλ αλλά αν αφαιρεθούν πρωτιές σε διοργανώσεις όπως Copa Eva Duarte, Copa de la  και Κύπελλο Εκθέσεων, τότε η «βασίλισσα» είναι στους 89 και η Μπάρτσα στους 86. 75 τίτλους έχει ο Ολυμπιακός, όντας στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.