Ποια η αλήθεια με τους… επενδυτές στην Παναχαΐκή

Αν λάβουμε υπ’ όψιν τα… έγκυρα ρεπορτάζ, με βάση όσα προκύπτουν από τις διαρροές συγκεκριμένων προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο, το deal για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Παναχαΐκή είναι πλέον θέμα χρόνου. Και οι Σουηδοί γίνονται αυτοί μεγαλομέτοχοι στην ιστορική ομάδα της Πάτρας. Περίεργα πράγματα. Πολύ περίεργα.

Μιλάνε για ορίζοντα 10ετίας τα νέα «αφεντικά», οι Σουηδοί, λες και το’ χουν στην τσέπη. Ότι οι μέτοχοι αποφάσισαν ήδη και την παραχωρούν στους… επενδυτές. Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι όλοι οι μέτοχοι, όχι ένας-δύο-τρεις μέτοχοι, που κινούν τις διαδικασίες, ούτε φίλα προσκείμενα σ αυτούς site. Και μέχρι σήμερα κανένας από τους άλλους μετόχους, ούτε ο Αντώνης Κουνάβης είχε επαφή με τους Ελληνοσουηδούς, ενδιαφερόμενα αφεντικά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο γνωστός επιχειρηματίας, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ-Παναχαϊκή, μέτοχος της εταιρίας, μιλώντας στο “tsipas blog”, σε μια όλο νόημα δήλωση του, τονίζει με έμφαση ότι “τίποτα δεν έχει κλειδώσει. Η τελική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, όχι από έναν, αλλά σε ένα συνολικό επίπεδο. Για να πάρουν το τελικό “οκ” οι επίδοξοι αγοραστές, πρέπει πρώτα να παραθέσουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, που να αποδεικνύεται η μεγάλη οικονομική ισχύ τους, που υποστηρίζουν οι ίδιοι ότι έχουν, αλλά και αυτοί που τους φέρνουν εδώ,

Σας θυμίζω, επίσης, ότι στην ραδιοφωνική εκπομπή του Χρήστου 
Βεργανελάκη, στο SPORT 24 RADIO, χαρακτήρισε γραφικότητες και ασόβαρες τις διαρροές για δήθεν, όπως είπε, Ελληνοσουηδούς, Ελληκαναδούς και Ελληνοαμερικάνους ότι ενδιαφέρονται για την Παναχαϊκή.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πάνω-κάτω, και ο ένας από τους μεγαλομετόχους της Παναχαϊκής, Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Ο ίδιος, όπως διαβάζω στην«Match», τονίζει πως δεν έχει καμία ενημέρωση από τους μετόχους ως προς τις κινήσεις τους σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτησίας στην Παναχαϊκή, ενώ ουδέποτε έχει έρθει σε επαφή, έστω και τηλεφωνική, με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που θέλουν να “τρέξουν” την ομάδα από εδώ και στο εξής.

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την παραχώρηση ενός μεγάλου μεριδίου μετοχών από τους υπόλοιπους πατρινούς επιχειρηματίες, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι δεν τον αφορά και δεν θα ήθελε να εκφέρει άποψη επί του ζητήματος.

Άλλη μια σημαντική παράμετρος είναι τι θα γίνει με τον Δρόσο. Ο άνθρωπος λέει ότι στους 3 μήνες, που ανέλαβε το κουμάντο, έβαλε αρκετά λεφτά. Επομένως, αν ισχύουν τα όσα λέει, είναι και αυτός μέτοχος, παρότι δεν υπάρχει σε καμιά εταιρική μορφή το όνομα του…Έτσι, του πέφτει λόγος στο αν παραχωρούνται, δεν πωλούνται οι μετοχές στους Ελληνοσουηδούς. Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “tsipas blog, θα βρεθεί στο επερχόμενο επερχόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ύστερα είναι και το άλλο, που τροφοδοτεί υποψίες στο όλο story. Στo θέμα των ξένων επενδυτών της ΠΑΕ Παναχαΐκή. Γιατί; Οι άνθρωποι που άναψαν το πράσινο φως στον Δημήτρη Δρόσο, είναι οι ίδιοι που τον ..τελείωσαν και ξαφνικά, εντελώς ξαφνικά, βρήκαν τα “χοντρά πορτοφόλια”. Όχι, από την Ελλάδα, αλλά από την …Σκανδιναβία, αλλά μέχρι σήμερα δεν τους ξέρουμε ποιοι είναι. Και από πάνω, χωρίς να έχει γίνει καν το διοικητικό συμβούλιο, λένε ότι πέφτουν οι υπογραφές. Και αυτό το γράφουν κάποια ΜΜΕ ως..ρεπορτάζ αποκλειστικό! Θα μας τρελάνουν κανονικά !

Απορία: Πώς να εμπιστευτείς ξανά τους συγκεκριμένους μετόχους, που προωθούν την επόμενη μέρα στην Παναχαΐκή .. Όταν οι ίδιοι ακύρωσαν την προηγούμενη τους επιλογή, τον Δρόσο …και τώρα, υπό την σιγή ιχθύος των άλλων συνεταίρων τους στην “επιχείρηση Παναχαΐκή”, ζητούν από τους χιλιάδες φίλους της πατρινής ομάδας, να τους εμπιστευτούν ξανά, με τους εκπροσώπους των Σουηδών επενδυτών….(όπως λένε)

Κατά τα άλλα, παρελθόν, λέει, ο Σάκης Τσιώλης, από την τεχνική ηγεσία, τον οποίον είχε φέρει ο προηγούμενος κουμανταδόρος. Ο Δρόσος. Ποιος το αποφάσισε; Η ”πριν” ή η ”μετά Δρόσου” εποχή; Κι όχι μόνον για το θέμα Τσιώλη, αλλά ένα σωρό εκκρεμότητες και… υποχρεώσεις της ΠΑΕ.

Βλέποντας το κουβάρι να ξετυλίγεται, σκέφτομαι γιατί δεν φέραμε τον Παπαγεωργίου. Τουλάχιστον, θα ξέραμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Αυτοδημιούργητος, σήμερα είναι «χοντροφορτομένος» στην «πιάτσα» του, ο απόλυτος «νταραβεριτζής», όπως λένε όσοι τον ξέρουν.

Αυτό που μετράει είναι ότι έχει «πακέτο» και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Συνεπώς, δεν θα χρειαζόταν να πει ούτε να διαρρέει σε δημοσιογράφους κάτι το περιττό, το ακραίο, το γραφικό για να αποδείξει ποιος είναι.

Επειδή, λοιπόν, είναι αυτός που είναι, όχι κάποιος από το Άγιον Όρος, από μοναστήρι στα Μετέωρα, αλλά αξιόπιστος και κάργα πετυχημένος στον κλάδο του, στη νύχτα, άνθρωπος χαμηλών τόνων, δηλαδή σοβαρό άτομο, ποιος εμένα δεν μου λέει ότι αν του είχε δοθεί η ευκαιρία, αν είχε πάρει την Παναχαΐκή, ο Παπαγεωργίου, πόσοι θα είχαν νυχτοκάματο διαρκείας;

Πόσοι, υπόθεση κάνω.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.