«Πιέσεις» από συνταξιούχους… για μια θέση στο ψηφοδέλτιο

Αν θέλεις να μάθεις κάτι, δεν χρειάζεται να σηκώσεις το τηλέφωνο ή/και να στείλεις μήνυμα … αλλά, να κάνεις μια βόλτα στα καφέ, εκεί που συχνάζουν οι πραγματικά δυνατοί.. εκεί θα μάθεις το παρασκήνιο, τα νέα δεδομένα, τις ίντριγκες, ποιος .. πουγιατί… και όλα αυτά !

Όταν εννοούμε καφέ, μην θεωρήσεις στα καφέ της Πάτρας, αλλά, στα καφέ του Κολωνακίου, στη Βαλαωρίτου, στη Βουκουρεστίου, στη Τσακάλωφ, στη ΣΤΟΑ του Attica κλπ.. όσοι γνωρίζουν, καταλαβαίνουν !

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εκεί θα βρεις πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, αλλά και πολλούς που πιστεύουν ότι είναι κάτι απ΄όλα τα παραπάνω.. γι΄αυτό πρέπει να ξέρεις ποιον ακούς…και μέχρι που !

Εμείς στο tsipasblog.gr, έχουμε μάθει να ακούμε… και μετά να διασταυρώνουμε, περιμένουμε να δούμε αν αυτή η είδηση είναι σωστή ή λάθος !

Αυτό που μάθαμε, είναι ότι πολλοί απόστρατοι, υψηλόβαθμοι, συνταξιούχοι, ασκούν πιέσεις για μια θέση στο ψηφοδέλτιο των κομμάτων.

Όταν έχεις κάνει τον κύκλο σου επαγγελματικά, έχεις «πάρει» υψηλούς βαθμούς κατά την θητεία σου, έχεις συνταξιοδοτηθεί, εισπράττεις σύνταξη.. δηλαδή, το κράτος, ο νόμος, η ηλικία σου συνταξιοδότησε, τώρα τι ψάχνεις ;

Τι έχεις να «δώσεις» στους νέους, πώς θα τους πλησιάσεις, με τη όραμα ;

Τι έχεις να πεις στη κοινωνία για να σε επιλέξει;

Έχεις τα κότσια να πεις στον νέο άνεργο, στον νέο που ψάχνει δουλειά, ότι εσύ έχεις συνταξιοδοτηθεί και εισπράττεις τη μηνιαία σου σύνταξη… και τώρα θέλησες να τον εκπροσωπήσεις !

Έχεις τα κότσια να πεις την αλήθεια ;

Τι διαφορετικό από τους συνομήλικους σου που είναι ήδη σε κάποιο έδρανο της Βουλής και ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις τους έχει γυρίσει τη πλάτη και δεν ψηφίζει … έχεις να πεις;

Να σκεφτούμε λογικά …

Τι νέο έχουν να προσδώσουν ; Θα φέρουν νέους ψηφοφόρους στο κόμμα; Δεν το πιστεύει κανείς αυτό.., πιθανόν να αλλάξει «θέση» με τον ήδη υπάρχοντα εκλεγμένο συνομήλικο του… εφόσον καταφέρει να πείσει τους «κοινούς» ψηφοφόρους – ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή !

Αν ο στόχος των κομμάτων, είναι να διώξουν και άλλους νέους από την κάλπη του 2023, τότε καλά κάνουν !!!

Εμείς.. οι νέοι ηλικιακά, οι νέοι πνευματικά, οι σκεπτόμενοι, αυτοί που ψάχνουμε να εναποθέσουμε την ελπίδα μας , είμαστε άξιοι της μοίρας μας !

Αν τα κόμματα κατάλαβαν ότι ο κόσμος θέλει ανανέωση και πιστεύουν ότι θα ανανεώσουν τα ψηφοδέλτια με συνταξιούχους ή/και με πρόσωπα που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, τότε… θα δικαιολογήσω τη στάση κάθε 17χρονου, 25χρονου, 35χρονου, 40χρονου που δεν θέλει να «χαραμίσει» τη Κυριακή του για να στηθεί να ψηφίσει.

Ξέρετε γιατί δεν θέλει να πάει να ψηφίσει;

Γιατί με τις επιλογές «συνταξιούχων» , τα κόμματα τους επιβεβαιώνουν ότι δεν ασχολούνται μαζί τους !!!

Τους επιβεβαιώνουν ότι …ακόμη και να πάνε να ψηφίσουν, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα !

Ο «συνταξιούχος» θα εκλεγεί είτε ένστολος, είτε απλός συνταξιούχος, είτε στο όριο της σύνταξης… και ξέρετε γιατί ; Γιατί θα πάνε όλοι οι συνομήλικοι του να τον ψηφίσουν !

Εμείς οι νέοι ηλικιακά, οι νέοι πνευματικά ανεξαρτήτου ηλικίας, οι σκεπτόμενοι, αυτοί που θέλουμε την πραγματική αλλαγή, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, θα πρέπει να κάνουμε την αλλαγή…και η αλλαγή γίνετε μόνο στη κάλπη της Κυριακής όποτε και αν στηθεί !

Την άνωθεν τοποθέτηση, την άκουσε το tsipasblog.gr στα γνωστά καφέ… ξέρετε… του Κολωνακίου!

Διαβάστε επίσης : «Ειδήσεις»… από τα καφέ του Κολωνακίου

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.