Πέτρος Βουτυράκος : Συμφώνησε με Τίγρη και ανοίγει το πρώτο του κατάστημα Aegean

Πέτρος Βουτυράκος : Συμφώνησε με Τίγρη και ανοίγει το πρώτο του κατάστημα Aegean

Η πληροφορία αλιεύτηκε από τα social media. Το facebook συγκεκριμένα. Από μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Νικόλαο Ψυχίδη (ανιψιός του Ποζίδη), τον πατρινό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση, τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη (πρώην αστυνομικός) και τον Πέτρο Βουτυράκο. Πατέρας του Γιάννη Βουτυράκου, του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου “Tokyo Theater”, που κάνει τη διαφορά φέτος στον χάρτη της αθηναϊκής νύχτας.

Ιδού :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η είδηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πως ο τελευταίος, ο θρύλος της Θάλασσας Βουτυράκος, πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά σε κάτι διαφορετικό από τι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα. Όπως πληροφορείται το tsipasblog.gr, συμφώνησε με τον χαρισματικό ηγέτη της Aegean, Δημήτρη Μελισσανίδη, να του παραχωρήσει το πολύ ισχυρό brand της πετρελαϊκής εταιρείας του, για να ανοίξει το πρώτο του πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά. Το οποίο μάλιστα θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτήριο του “Τίγρη”.

Ποιος είναι ο Πέτρος Βουτυράκος ;

Ιδρυτής της εταιρείας Cavo Grosso Travel, ο πρώτος από τους τρεις υιούς του Σπύρου, ένας φιλόδοξος ναυτικός που λατρεύει την θάλασσα. Γεννήθηκε στον Γερολιμένα Λακωνίας.

Ξεκίνησε με το μικρό σφουγγαράδικο καΐκι του ψαρεύοντας σφουγγάρια, κοράλλια, και ψάρια

Το 1987, με την βοήθεια της τύχης, τις φιλοδοξίες και τις οικονομίες του αγόρασε ένα μικρό καράβι με το οποίο μετέφερε τουρίστες σε διάφορες παραλίες για μπάνιο. Από εκείνη την στιγμή ίδρυσε το πρώτο του γραφείο στον Πειραιά, την ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Γκρόσσο Ν.Ε. και μπήκε ενεργά και δυναμικά στον τομέα της ναυτιλίας. Το 1989, αγόρασε το δεύτερο πλοίο και ίδρυσε την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Ταίναρον Ν.Ε., αναπτυσσόμενος παράλληλα και στον τουριστικό τομέα. Το 1991, ναύλωσε τα πλοία του στο Ιόνιο Πέλαγος και ίδρυσε το πρώτο του τουριστικό γραφείο με έδρα την Ζάκυνθο.

Μέχρι το 1993, με γρήγορη ανοδική πορεία, είχε ιδρύσει συνολικά 12 υποκαταστήματα γενικού τουρισμού σε διάφορα τουριστικά θέρετρα της Ζακύνθου. Το 2001, για να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών δραστηριοτήτων του, επεκτάθηκε στην ίδρυση της Κάβο Γκρόσσο Ναυτιλιακής-Τουριστικής Ε.Π.Ε. με την απόκτηση τεσσάρων τουριστικών λεωφορείων.

Το 2002, κατασκεύασε το πλοίο «Δελφίνι» το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο εκτελώντας καθημερινές κρουαζιέρες στην Ζάκυνθο και διακινώντας συνολικά,κατά προσέγγιση, 50000 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες.

Delfini

Το 2011, το όραμα γίνεται πραγματικότητα και ο όμιλος επιχειρήσεων Π.Βουτυράκου αποκτά το διαφορετικό και ξεχωριστό καινούργιο πλοίο του, το « Πειρατικό» Μένια – Μαρία 1 .

Pirate ship

Το 2014, καθώς οι απαιτήσεις των πελατών μας αυξάνονται, πλέον κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Χαλκίδος το πρωτοποριακό ταχύπλοο (Royal Yacht), με το όνομα “Σταυρούλα Β». Το μοναδικό πλοίο στην κατηγορία του σε όλη την Ελλάδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές για ταξίδια με απαιτήσεις.

Stavroula

Σήμερα οποιαδήποτε δραστηριότητα γύρω από την ναυτιλία ή τον τουρισμό διεκπεραιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Κάβο Γκρόσσο Ναυτιλιακή-Τουριστική Ε.Π.Ε. στα κεντρικά γραφεία μας.

Η εταιρεία του Πέτρου Βουτυράκου απασχολεί συνολικά 70 άτομα προσωπικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τον όγκο των απαιτήσεων της επιχείρησης μας. Πλέον, θεωρείται από τις πρώτες και μεγαλύτερες τουριστικές –ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νησί, αφού είναι η μεγαλύτερη και με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο των περισσότερων υπηρεσιών της και τις καλύτερες και ασυναγώνιστες τιμές!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.