Η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά $6 δισ. μετά την ανακοίνωση περί εισόδου της Tesla στον S&P 500

Έλον Μασκ

Η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla σημείωσε ”άλμα” μετά την ανακοίνωση της S&P Global, μετά το κλείσιμο της αγοράς τη Δευτέρα ότι θα προσθέσει την εταιρεία στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας την περιουσία του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή και CEO Elon Musk.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε ”άλμα” άνω του 8% την Τρίτη, ανεβάζοντας τα κέρδη της εταιρείας μέχρι στιγμής για φέτος κατά 410%.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό το ράλι της μετοχής αύξησε την καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ κατά περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Η περιουσία του 49χρονου επιχειρηματία, ο οποίος κατέχει το 21% των μετοχών της Tesla, αλλά έχει δεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του ως ενέχυρο, διαμορφώνεται τώρα στα 97 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η S&P ανέφερε ότι θα ανακοινώσει ποια εταιρεία θα αντικαταστήσει η Tesla σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Λόγω της μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Tesla στην αγορά, οι μετοχές της ενδέχεται να προστεθούν στον δείκτη S&P 500 σε δύο ξεχωριστές δόσεις στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε η S&P στην ανακοίνωση.

Ο δείκτης S&P 500 αναδιαμορφώνεται κάθε τρίμηνο για να περιλάβει 500 από τις μεγαλύτερες – ηγέτιδες εταιρείες της βιομηχανίας που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ.

Η ένταξη στον δείκτη είναι ένδειξη κύρους, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης για μετοχές μιας εταιρείας, δεδομένου του αριθμού των επενδυτών που παρακολουθούν τον S&P 500. Πολλοί στην Wall Street πίστευαν ότι η Tesla θα είχε προστεθεί στο δείκτη τον Σεπτέμβριο – αυξάνοντας την τιμή της μετοχής της εταιρείας εν μέσω αναμονής, ανεβάζοντας την περιουσία του Μασκ σε πάνω από 100 εκατ. δολάρια, προσωρινά, το καλοκαίρι.

Η S&P, ωστόσο, κατέληξε να προσθέσει τελικά την Etsy στον δείκτη και οι μετοχές της Tesla σημείωσαν μεγάλη πτώση (άνω του 20%) τις επόμενες ημέρες.

“Πρόκειται για σημαντική επιτυχία για την Tesla, μετά το μεγάλο άγχος για τη μη εισαγωγή στον S&P 500 στις αρχές Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, σε σημείωμά του προς τους πελάτες μετά την ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας την ουδέτερη βαθμολόγησή του για τις μετοχές της Tesla και την τιμή – στόχο της μετοχής στα 500 δολάρια. “Πιστεύουμε ότι η σταθερή πορεία κερδοφορίας όπως αποδείχθηκε στο γ’ τρίμηνο ήταν το τελευταίο ”κλειδί” που έφερε την εισαγωγή της Tesla στον S&P 500 αυτή τη φορά, παρά τον θόρυβο γύρω από την ώθηση που δίνουν οι φοροαπαλλαγές στη Wall Street”.

Η Tesla iδρύθηκε το 2003 και εισήχθη στον Nasdaq τον Ιούνιο του 2010 σε τιμή προσφοράς στα 17 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή έκλεισε τη Δευτέρα περίπου στα 408 δολάρια.

-capital.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.