Πελάτη θέλουν τον Ερντογάν, όχι βεληγκέκα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Γερμανία παράγει όπλα. Όχι, είναι πλέον καλό παιδί, υπέρ της ειρήνης, αλλά επειδή η πολεμική βιομηχανία έχει φράγκα, και δίνει θέσεις εργασίας σε πτυχιούχους Γερμανούς, η καλή Γερμανία δεν σνομπάρει το εμπόριο όπλων. Ποιος είναι ο πρώτος μακράν πελάτης της Γερμανίας; Η Τουρκία του Ερντογάν.

Έκανε δυο παγκόσμιους πολέμους η Γερμανία, αλλά τότε ήταν κακό παιδί. Γι αυτό όταν, τελικά, έχασε ο Χίτλερ, το 1945, οι σύμμαχοι, οι νικητές του πολέμου απαγόρευσαν στην ηττημένη Γερμανία να φτιάχνει ούτε νυχοκόπτη. Τα χρόνια πέρασαν, η Γερμανία από το μηδέν σήκωσε κεφάλι οικονομικά κι έφτασε πλέον να είναι σταθερά η Νο 1 οικονομική δύναμη στην Ευρώπη. Και συνεταιρικά με τη Νο2 οικονομική δύναμη της Ευρώπης παρήγαγε πολεμικό υλικό, αεροπλάνα κ.α.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Ερντογάν στον υποβρύχιο πόλεμο (φώτο) χάνει από την Ελλάδα. Το ξέρει πολύ καλά. Γι’ αυτό παράγγειλε έξι από τα ειδικού τύπου υποβρύχια, τα οποία θα τα έχει παραλάβει μέχρι το 2027, στα σίγουρα. Από την άλλη, επειδή ο πασάς το έχει παρατραβήξει, ενοχλεί τους μεγάλους. Ώπα, ρε! Και η Ρωσία θέλει να πουλήσει πυραύλους στον καλό πελάτη τον Τούρκο, αλλά μέχρι εκεί…, μέχρι πελάτης, όχι και να μας κουνάς την ουρά σου.

Το ίδιο και ο Αμερικάνος, και ο Γερμανός. Ώπα, ρε! Σε θέλουμε πελάτη, όχι Βεληγκέκα. Να, γιατί η Μέρκελ την κάνει γυριστή και το 2020 δεν πούλησε ούτε σουγιά στον Ερντογάν.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.