Covid – κυβέρνηση : Τόσο δεμένοι, όσο η μέρα με τη νύχτα!

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κόσμος θα πεθαίνει από την πείνα. Αυτό είναι το νέο. Όχι το παλιό, από την εποχή που βγήκαν οι λάσπες. Πριν χίλια χρόνια, πριν 500, από δέκα ή 20 χρόνια. Επόμενο, οι αριθμοί των πεινασμένων να διαφέρουν από εποχή με εποχή, από αιώνα σε αιώνα, αλλά τώρα, θα αυξηθούν πιο πολύ από κάθε άλλη προηγούμενη στιγμή, διότι αυξάνονται τα κρούσματα, άρα τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Αυξάνονται τα μέτρα.. Τι άλλο.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δύο είναι τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Το πρώτο, η χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική παντού και το δεύτερο, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 -μέσα και η Αχαΐα- απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για χρήματα δεν είπε τίποτα. Πώς να ζήσουμε χωρίς καθόλου χρήματα στις τσέπες μας. Με τι να φάμε, με τι να πληρώσουμε έξοδα συντήρησης σπιτιού, φως, νερό, θέρμανση. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι δεν θα ζήσουν, θα πεθάνουν, γιατί εφόσον δεν θα έχουν να πληρώσουν φάρμακα, ρούχα, φαγητό, δεν θα αντέξουν. Θα ξεμείνουμε στο δρόμο.

Και κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θρησκείες, οργανώσεις, φιλάνθρωποι. Όσο και να φωνάζεις το πρόβλημα δεν λύνεται. Και μπορεί να μην λυθεί ποτέ. Γιατί όσο περνάει ο καιρός, δείχνει ότι είναι κάτι περισσότερο από πρόβλημα, είναι μοίρα. Αυτός είναι ο κόσμος σήμερα. Και μπορεί να είναι για πάντα. Covid και κυβέρνηση. Τόσο δεμένοι, όσο η μέρα με τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης : Μέτρα…μέτρα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.