Έχει πάρει τη κατηφόρα ο Τσίπρας

Χάνει πόντους ο Μητσοτάκης. Το λένε τα γκάλοπ. Επόμενο, όμως. Είναι διόμισυ χρόνια στο γκουβέρνο, και από την άλλη η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πηδάει το ένα παλούκι καπάκι μετά το άλλο. Και ένας χαρισματικός πρωθυπουργός στη θέση του Μητσοτάκη δεν θα γλύτωνε την απώλεια μονάδων. Πολυ περισσότερο ο Μητσοτάκης, που φυσιογνωμικά μοιάζει με προσκοπάκι. 

Έτσι είναι. Ο πρωθυπουργός είναι λάιτ. Δεν είναι η βαρειά φιγούρα, η επιβλητική. Ένας Καραμανλής και ένας Παπανδρέου, λέω τους κανονικούς, όχι τους σωσίες του ονόματος.Χάνει, λοιπόν, η ΝΔ, αλλά δεν παίρνει τα επάνω του ο σύριζας. Που πλέον δεν είναι ο σύριζας της αριστεράς, αλλά της κεντροαριστεράς. Φοβερό κι αυτό. Ο Τσίπρας δεν μιλάει πια αριστερά. Σαν αριστερός. Ούτε μια πρόταση που να έχει σχέση με την αριστερά βγαίνει πλέον από το στόμα του. Μιλάει σαν τον Βελόπουλο ή τον Γερουλάνο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μ’ αυτά που έχει βρει μπροστά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα περίμενε κανείς η απογοητεύση του κοσμάκη να φαινόταν στις δημοσκοπήσεις. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Επειδή ο Τσίπρας είναι αντιπαθής. Δεν μπορεί να εισπράξει τη φθορά Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα πράγματα. Ούτε μισό τα εκατό δεν έχει ανέβει ο σύριζας, ενώ η ΝΔ χάνει μονάδες. Το άλλο;

Ποιο άλλο; Για πρώτη φορά ο αργηγός της αντιπολίτευσης προσωπικά είναι τόσο χαμηλά σε αποδοχή από τον κόσμο. Μόνο 16%. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Αλέξης μας είναι πιο κάτω και από τα ποσοστά του κόμματος του. Όπως πάει το πράμα ο Τσίπρας θα παίζει ανταγωνιστικά με τον Κουτσούμπα (φώτο).

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.