Παρακαλάει τον Δήμο…, να γλυτώσει τη φωτιά…

Ναι μεν είχαν μαζέψει τα κομμένα κλαδιά και τα ξερά φύλλα, αλλά δεν τα είχαν απομακρύνει. Το αιώνιο, ναι είναι αιώνιο, το θέμα με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Που καίγεται διακόσα χρόνια και βάλε. Και κατά πως φαίνεται δεν θα σταματήσουν ποτέ οι φωτιές στην πατρίδα μας, θα μας κάνουν παρέα κάθε καλοκαίρι. Μέσα στο… πρόγραμμα είναι να καίγονται κάποιες χιλιάδες στρέμματα.

Να τα μαζέψει ο ίδιος ο πολίτης για να μην κινδυνεύει. Αυτή είναι η μια όψη. Χιόνισε; Να βγει έξω και μόνος του να καθαρίσει το δρόμο. Υπάρχει και η άλλη όψη. Τον δήμο γιατί τον πληρώνει; Και δεν πληρώνει, χρυσοπληρώνει το δήμο. Κι όχι μόνο το δήμο, αλλά και την περιφέρεια και το υπουργείο. Όλα τα υπουργεία. Όλα, τα πάντα λειτουργούν από την τσέπη του κοσμάκη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τηλεφωνάει στον δήμο και λέει, και παρακαλάει, ”Ελάτε να τα πάρετε, έχω καθαρίσει το χώρο ολόγυρα”. Στα παπάρια του ο δήμος. Ποιος φταίει; Όχι μόνο η δημοτική αρχή. Φταίει και η αρχή του γείτονα. Του δημότη. Που εκλέγει τον απατεώνα δήμαρχο. Τον αρχιαπατεώνα δημοτικό σύμβουλο. Τον κομματάρχη στα δημοτικά που κατά σύστημα δεκαετίες ενεργεί σαν κανονικός μαφιόζος.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.