Παππούδες για φίλημα

Παππούδες για φίλημα

Μπορούμε να τους φιλήσουμε, να τους χαϊδέψουμε και να χαθούμε στην αγκαλιά τους χωρίς κίνδυνο. Ήρθαν αντιμέτωποι με τους «εχθρούς» κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών. Δεν τους σκότωσε η Ισπανική Γρίπη που έστειλε στον θάνατο 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Γλίτωσαν από τα δόντια του Φασισμού και από τα αποσπάσματα των Ναζί. Δεν έφταναν όλα αυτά και υπερήλικες πια αντιμετώπισαν τον Covid-19. Τον κοίταξαν στα μάτια και τον κατατρόπωσαν. Δεν είναι και λίγο. Αξιοθαύμαστες επιδόσεις. Αυτά τα αντισώματα, ψυχικά και σωματικά, χρειαζόμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Έτσι το μυστικό της αντοχής των τεσσάρων υπερηλίκων οι οποίοι θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό ψάχνουν να βρουν οι Ιταλοί επιστήμονες. Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες ο κάθε πρωταγωνιστής έχει τη δική του ιστορία, αλλά και περιπέτεια. Τέσσερις «σούπερ ασθενείς», όπως τους αποκαλούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι τα κατάφεραν παρά την ηλικία τους. Πρόκειται για περιπτώσεις στο Ρίμινι, την Μπιέλα, τη Γένοβα και την Κρεμόνα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.