Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν πόλεμοι, εκεί που το χρήμα ρέει άφθονο- Με πρώτη και καλύτερη την Μύκονο – Μα αυτό είναι πρωτάκουστο: Όλοι να κλείνουν στις 11, και τα δικά τους μαγαζιά στις 03:00! Η οικογένεια με το ειρωνικό παρατσούκλι, η μόστρα με τις φωτογραφίες του Καραμανλή και η εμμονή με το «Bagatelle»

Χειμωνιάτικη μυρωδιά πια, αλλά συνεχίζει να μην με αφήνει να ηρεμήσω, αυτό το νησί. Που και να ξέρουμε τι λέμε, οι περισσότεροι, για να μην πω σχεδόν όλοι, δεν το υπολογίζον καν για ελληνικό. Και πως να το υπολογίζον, όταν το νταραβέρι του, είναι αποκλειστικά με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο πλανήτη. Αυτόν τον τσεπωμενο.

Τις προάλλες σας είπα για τον κανονικό και μεγάλο πόλεμο. Μεταξύ ποιων; Του «Nammos» και του «Principote», για το πρώην «Sea Satin» και τα 20 μύρια που κάνουν βόλτες. Και έκανε μέχρι και το «Πρώτο Θέμα», να ασχοληθεί, να ρίξει φως. Να την πέσει στο αποκλειστικό του tsipasblog, και πρωτοσέλιδο να το κάνει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σήμερα θα πω σας πω για έναν άλλο πόλεμο. Ακόμη μεγαλύτερο, που θύελλα έχει σηκώσει, που έχει ξεσηκώσει όλη την Μύκονο. Όλα τα μαγαζιά. Είμαι σίγουρος πως κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας. Πριν προχωρήσουμε, όμως, ανάγκη είναι να δώσουμε κάποια εισαγωγικά στοιχεία. Είναι μια οικογένεια στη Μύκονο, που έχουν χαρακτηριστικό παρατσούκλι, και βγήκε ειρωνικά. Η οικογένεια αυτή, αποτελείται από 4 αδέρφια. Στην κατοχή τους. Δύο μαγαζιά και δύο ξενοδοχεία, τα οποία τα έχουν κληρονομήσει.

Στον πόλεμο τώρα. Αυτή, λοιπόν, η οικογένεια, νομίζει, λέει πως στα μπρουρομύτα όλη τη Μύκονο θα βάλει. Και μοστράρουν παντού φωτογραφίες με τον Καραμανλή, ότι έχουν τις “πλάτες” του πρώην Πρωθυπουργού. Αυτονόητο πως δεν ξέρει κάτι αυτός.

Μπαίνω στις λεπτομέρειες. Όλο το καλοκαίρι εκβίαζαν τα μαγαζιά. Μια τα τραπεζοκαθίσματα, μια το ωράριο, μια εκείνο, μια το άλλο. Με πρώτο και το καλύτερο, το διεθνούς φήμης εστιατόριο «Bagatelle». Εκεί μιλάμε για μένος, μόνο τους βαλλιστικούς πυραύλους δεν έβγαλαν.

Άντε να το καταλάβουμε για το «Bagatelle». Που είναι ο εγωισμός, γιατί τόσα χρόνια δεν το αγόρασαν αυτοί το ακίνητο, που είναι μπροστά τους. Ότι καταγγελία και σε όποιο υπουργείο έχουν πάει, τα έχουν χάσει όλα. Αλλά δεν σταμάτησαν σε αυτό μόνο, όχι. Μετά από λίγο, το πράμα ξέφυγε τελείως. Εντελώς! Ξεκίνησαν πόλεμο με όλα τα μαγαζιά της Μυκόνου. Δηλαδή για ποια μιλάμε; Το Lio, το Nōema, το Promenade, το Coya, το Remezzo, το Nusr-Et, το Zuma. Και άλλα πολλά.

Είμαι σίγουρος πως θα γουρλώσετε τα μάτια σας, όταν διαβάστε τι απίστευτο θέλουν να πετύχουν. Να μην ξαναδοθούν άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλλον παράταση ωραρίου. Μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα, να μην προχωρήσει η δουλειά, όχι να μείνει μέχρι τις 11. Λες και δεν μιλάμε για την Μύκονο, την γνωστή ως «βασίλισσα της νύχτας», ως η «Μέκκα της ξέφρενης διασκέδασης». Αυτό είναι το προϊόν της, αυτό πουλάει, για αυτό την επιλέγει όλος ο πλανήτης. Αν ήταν κάτι άλλο, δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα, κανονικός ….κολοσσός. Θα ήταν ένα απλά δυναμικό νησί, όπως τα άλλα. Μέχρι εκεί.

Δεν γίνονται αυτά. Κι όμως γίνονται. Τέτοια… νταβατζηλίκια μιλάμε ότι πουλάνε. Καλό το νταβατζηλίκι, κάποιες φορές χρειάζεται, είναι χρήσιμο, αλλά μόνο όταν εσύ παίζεις στα ίσα. Παίζεις καθαρά. Είσαι ένα σωστό παράδειγμα. Όχι όταν έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 5.5 εκατομμύρια, για αυθαίρετα, μόνο στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία σου.

Θα επανέρθουμε, όποτε χρειαστεί…

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.