Όπως τα έχουμε πει- Προχωράνε οι εμβολιασμοί και δόθηκε το “ΟΚ” για μουσεία, σινεμά, θέατρα- Σειρά έχει η Νύχτα

Οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το “πράσινο φως” και αναμένεται να ανοίξουν τα μουσεία στις 21 Μαΐου, καθώς επίσης και θερινοί κινηματογράφοι και θέατρα.

Στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου, εισηγούνται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μετά θα ακολουθήσουν τα θέατρα και οι συναυλίες και προτείνεται ως ημερομηνία η 28η Μαΐου, με την προϋπόθεση των self tests, ίσως και με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στο επεισόδιο, το αμέσως επόμενο, δεν μένει και κάποιο άλλο, θα εξεταστεί το άνοιγμα της νυχτερινής διασκέδασης, βέβαια. Αλλά όπως έγραψε το tsipasblog.gr, με τις εξής προϋποθέσεις μόνο :

– Η εστίαση θα είναι σοβαρή και δεν θα τα έχει κάνει μπάχαλο.

– Θα συνεχιστεί ο υψηλός ρυθμός των εμβολιασμών και ειδικά στους νέους. Και αυτό γιατί είναι αυτοί που ξενυχτάνε.

-Δεν θα υπάρξει κάποια σοβαρή μετάλλαξη του ιού.

Στην ουσία, τα παραπάνω κριτήρια, είτε εύκολα, είτε δύσκολα, θα υλοποιηθούν και αυτό το καλοκαίρι, θα την ξαναδούμε την νύκτα…Επιτέλους. Και πάνω σε αυτό αυτό το σκεπτικό, ότι τα πράγματα θα γίνουν έτσι….Ξέρουμε ότι αρκετοί παίκτες, έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαπραγματεύσεις, για το μοντέλο που θα ακολουθήσουν, για όταν θα μπουν στο γήπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, οι πηγές μας μιλούν ακόμα και για σύνθετες και δύσκολες διαπραγματεύσεις, αν ανοίξουν μόνο οι υπαίθριοι χώροι. Γιατί στην περίπτωση αυτή, θα επιχειρηθούν συμμαχίες και συγχωνεύεις και από κάποιους, που μπορεί να ήταν στα μαχαίρια μέχρι πριν να έρθει η πανδημία. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και για αυτό, δείχνουν διατεθειμένοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Τώρα για τα μέτρα, κουβέντα μεγάλη. Θα είναι “Σας ανοίγουμε για να δουλέψετε” ή “Σας ανοίγουμε για να μην δουλέψετε”; Και εδώ επιβεβαιωνόμαστε πλήρως. Θα αφορά μόνο με καθήμενους, όχι όρθιους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Θέμα άλλο, πολύ καυτό και αναπάντητο μέχρι στιγμής. Το ωράριο. Ο καθένας περί αυτού δίνει και μια διαφορετική ερμηνεία. Εγώ την έδωσα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σωτήρη Γεωργίου.

Ακούστε την :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.