Η “ομάδα των 5”, η κοκαϊνη στα στέκια του Πειραιά και η κάθειρξη πολλών ετών για… τους 4! Συνελήφθη ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, προφυλακίστηκε, αλλά στο δικαστήριο… αθωώθηκε με ομόφωνη πρόταση και του εισαγγελέα. “Ένας άνθρωπος έμεινε στην φυλακή και καταστράφηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία” λέει ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας που τον υπερασπίστηκε

Αθώος κρίθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη ένας 39χρονος Αιγύπτιος που κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που τον συνέλαβε μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα τον Σεπτέμβριο του 2021, ο 39χρονος «ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης και υπεύθυνος για την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών και για το συντονισμό των υπόλοιπων μελών για τη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Επιπρόσθετα, συγκέντρωνε και τα χρήματα που προέρχονταν από τις πωλήσεις των ναρκωτικών». Ο ίδιος μιλώντας τότε στις αρχές φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι «δεν γνωρίζει την δράση των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων του. Του έφερναν χρήματα για λόγους ασφαλείας καθώς η γυναίκα του δεν έφευγε από το σπίτι. Με τους άλλους κατηγορούμενους είμαστε από το ίδιο χωριό και έτσι γνωριζόμασταν. Είμαι 15 χρόνια στην Ελλάδα, δουλεύω στη λαχαναγορά».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μαζί του στο εδώλιο κάθισαν ακόμα τέσσερα άτομα τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης – 75 ευρώ το γραμμάριο. Μάλιστα, ένας από αυτούς συνελήφθη τη στιγμή που αποβιβάστηκε από ένα ταξί και όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές αλλά τελικά βρέθηκε με χειροπέδες.

Το αλισβερίσι των ναρκωτικών γινόταν απογευματινές και βραδινές ώρες σε ερημικά σημεία του Πειραιά και οι περισσότεροι πελάτες ήταν ξένης καταγωγής. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε δυο διαμερίσματα και βρήκαν συνολικά 973 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 4.620 ευρώ και μια μοτοσικλέτα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως αρχηγού, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, ανέφερε για τον πελάτη του ο οποίος αθωώθηκε, ότι «ο φερόμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, αφού παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την οικογένεια του, αθωώθηκε με αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση. Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του καταδικάστηκαν σε ποινή 11 ετών κάθειρξης! Για μια ακόμη φορά ένας άνθρωπος έμεινε στη φυλακή χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και με μοναδική ένδειξη μια πληροφορία, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα συνοδό στοιχείο εμπλοκής του»

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι μιλώντας στις αρχές υποστήριξαν ότι δεν είχαν σχέση με τα ναρκωτικά καθώς έμεναν χρόνια στην χώρα μας και εργάζονταν σε καταστήματα με ναργιλέδες και οικοδομές. Ωστόσο, δεν θέλησαν να πουν από πού προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά τα οποία βρέθηκαν στα διαμερίσματά τους και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.