Όλους τους ήθελε στα πόδια του ο Ωνάσης

Έχω άποψη που μέχρι σήμερα όσο και να ψάξεις στα εκατομμύρια χειρόγραφα που έχω αραδιάσει δεν θα την βρεις. Επειδή δεν έτυχε να τη γράψω. Μιλάω για έναν μεγάλο, Έλληνα, για έναν σπάνιο άτομο, τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Διάολος. Μεγάλο μυαλό, στροφές λες και ήταν μοτέρ. Ο αδίστακτος. Ξεφτυλίζουμε την κουβέντα όταν μιλάμε για καλό άνθρωπο, για κακό, για άγιο, για κάθαρμα. Αυτά για αλλού, όχι για τον Σμυρνιό, που γεννήθηκε κι εγώ θα σου πω για ποιο λόγο. Για να μας πει ότι ο χαρισματικός άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Από το μηδέν να γίνει ο πρώτος στον κόσμο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό πέτυχε στη ζωή του ο Ωνάσης, που άφησε το όνομα του γραμμένο στους τρεις ανέμους της αιωνιότητας να το σέρνουν παντού. Πρώτον, χοντροκονόμησε και δεύτερον, αυτό που ήθελε η ψυχή του ήταν να τον κάνουν κέφι οι πιο διάσημοι της γης. Την υπαρξιακή του δικαίωση την βίωνε όταν γινόταν αποδεκτός από τα πιο βαρβάτα ονόματα του αιώνα του. Τα κατάφερε με το παραπάνω. Περισσότερα από 40 χρόνια πέρασαν από το θάνατό του κι ακόμα πουλάει ο θρύλος του.

Αυτή είναι η άποψη μου, όπως σημειώνω στην αρχή, για τον Αριστοτέλη Ωνάση. Να έχει γκόμενα μια Μαρία Κάλας, να φιλοξενεί στη θαλαμηγό μου έναν Ουϊστον Τσώρτσιλ. Να το προχωρήσω περισσότερο.

Ο μεγάλος έρωτας του, λένε, ήταν η Μαρία Κάλας. Παραμύθια, λέω εγώ. Με το όνομα της ήταν καψούρης. Με το ότι η Κάλας ήταν η κορυφαία των κορυφαίων λυρική τραγουδίστρια όλων των εποχών.Για τον Ωνάση μιλάμε με την ευκαιρία ότι γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου, το 1906.

Βρισκόταν αραγμένος πάνω στα σύννεφα με την πουράκλα του και το σύμπαν ασχολούνταν μαζί του, επειδή είχε στα πόδια του όποιον ήθελε. Ας ήταν ένα ρεμάλι. Όχι μόνο αυτό, ήταν και αυτοκράτορας. Αυτός ήταν ο Ωνάσης. Παντοκράτορας. Ούτε την Τζάκυ Κένεντυ αγάπησε. Την παντρεύτηκε διότι ήταν παγκόσμιο brandname. Γι’ αυτό την χρυσοπλήρωσε πριν την παντρευτεί. Σα στημένη λεμονόκουπα παράτησε την Κάλας και πήρε τη χήρα του δολοφονηθέντος Τζων Κένεντυ.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.