Γιατί Σπανούλης – Καλίδης στο ιστορικό Αλκυονίδες στη Βάρκιζα

Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο λαός λέει ότι αν είσαι σωστός και κύριος, σε αυτό που κάνεις, στο οτιδήποτε είναι αυτό. Ο κόσμος θα σε τιμήσει. Από το απλό μέχρι τον πιο απαιτητικό, κουλτουριάτη και τσεπωμένο. Πρέπει να ‘σαι σωστός και κύριος. Πρώτον. Και δεύτερον, να προσφέρεις έργο ποιοτικό, όχι αέρα κοπανιστό. Μα μην κοροϊδεύεις τον κόσμο, γιατί στη γωνία θα σε περιμένει να σε φάει ο άλλος. Και θα σε βρωμίσει.

Με την ευκαιρία. Γιατί ο Βασίλης Σπανούλης, αυτός ο θρύλος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, επισκέφθηκε το ιστορικό Αλκυονίδες, στην Βάρκιζα. Και ο τραγουδιστής Πάνος Καλίδης. Δεν θέλει ρώτημα. Γιατί ξεχώρισαν αυτό το παραθαλάσσιο μαγαζί εστίασης, στην εποχή που επικρατεί η προχειρότητα, σε άλλα μαγαζιά, στην Αθήνα και τον Πειραιά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση του 1948 -την παλιότερη της περιοχής-, όταν μεταπολεμικά η Βάρκιζα ήταν ένα απλό ψαροχώρι. Τη δεκαετία του ’60 λεγόταν «ψαροταβέρνα Πέτρος» και το τιμούσαν πρωθυπουργοί και αστέρες του πενταγράμμου, ενώ σήμερα είναι ένα κομψό cafe-restaurant, με καλή κουζίνα, με καλή εξυπηρέτηση πελατών και με τη μαγική θέα από τη βεράντα. Που όμοια της δεν υπάρχει άλλη.

Ικανοί και γάτοι τα αδέρφια Κώστας και Στάθης Πετρόπουλος, που το τρέχουν.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.