Oligarch Files: Ο Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι και ο «χρυσός» δίαυλος της Κύπρου

Tο δαιδαλώδες δίκτυο offshores και δανείων της «χρυσής εποχής» του ρώσου ολιγάρχη στην αγγλική ομάδα και ο κομβικός ρόλος μια εξωχώριας διαχειρίστριας εταιρείας στη Λεμεσό. Στα 19 χρόνια παρουσίας του στο Λονδίνο (με τις ευλογίες του Πούτιν), η Τσέλσι εκτοξεύτηκε τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά: 21 τρόπαια και επενδύσεις συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ (!)

Στάδιο Ντραγκάο, Οπόρτο, 29 Μαΐου 2021. Παίκτες και τεχνική ηγεσία της Τσέλσι πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης – για δεύτερη φορά, εννέα χρόνια (τότε) μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν στο Μόναχο,-  έχοντας επικρατήσει με 1-0 στον αγγλικό «εμφύλιο» με τη Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ήταν και ο τότε ιδιοκτήτης-αναμορφωτής του αγγλικού συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, που είδε την κούπα του Champions League, ως το επιστέγασμα της επιτυχίας του επενδυτικού του πλάνου στην Τσέλσι, το οποίο στηρίχθηκε στην εξής απλή «συνταγή»:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.