Ολετήρες Μαρινάκης και Κυριακού κατά NOVA! Εκτός πλατφόρμας το MEGA και ο Ant1 που εκτοξεύουν «ρεπορτάζ θανάτου». Ο έλεγχος του STAR και του Alpha από τον Σταθόπουλο και τον Σέρβο Ντράγκαν Σόλακ και στο βάθος η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τα 100.000.000 από το ταμείο ανάκαμψης με εντολή Μητσοτάκη, τα SMS συμπαράστασης και τα 2 δις σε επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ

Επικές διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση ανάμεσα στους γίγαντες της ενημέρωσης η οποία λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις με πολλά άπλυτα που θα βγουν στην φόρα. Ήδη η NOVA που έχει αγοράσει την Vodafone στέλνει δεκάδες χιλιάδες SMS σε συνδρομητές ζητώντας συμπαράσταση!

Το πρώτο επεισόδιο του «πολέμου» ξέσπασε προχθές μεταξύ των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει ο μεγιστάνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και των μετόχων της NOVA, μέσω της μητρικής United Group, δηλαδή του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners και του σέρβου Nτράγκαν Σόλακ.

Στο παιχνίδι όμως φαίνεται ότι μπαίνει και ο όμιλος ΑNT1 του Θοδωρή Κυριακού, καθώς είχε θέμα στο δελτίο ειδήσεων του με τίτλο “United Group: στον αέρα η επένδυση 2 δισ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες», με διάρκεια σχεδόν τρία λεπτά, που μιλά για επενδύσεις επί χάρτου, ενώ θίγει και το θέμα των χρεών της μητρικής της NOVA που αγγίζουν τα 4,7 δισ. ευρώ.

Ανθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να φύγει και ο ANT1 από την πλατφόρμα της NOVA, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει για συνέχιση της συνεργασίας, όπως φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του MEGA, το οποίο πλέον δεν θα μεταδίδεται από την πλατφόρμα.

Πίσω από την υπόθεση αναφέρουν πηγές της αγοράς μάλλον κρύβεται και η δυσαρέσκεια των καναλαρχών, για την ανάμειξη του ομίλου United, μέσω του Ντράγκαν Σόλακ, στην ελεύθερη τηλεόραση, σε συνεργασία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη που ελέγχει τα δύο μεγάλα κανάλια Alpha και Star. Μια κίνηση που, όμως, χρεώνεται στις εγχώριες προσβάσεις του Νίκου Σταθόπουλου.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις στον χώρο των Media, είναι δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα επηρεάσουν και την κεντρική πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού ο ίδιος με νομοθετήματα επέτρεψε τα όσα γίνονται προκειμένου να τα έχει καλά με τους καναλάρχες.
Το χρονικό του «πολέμου»

Οι αψιμαχίες του προηγούμενο διαστήματος, πήραν πολεμικά χαρακτηριστικά εντός της εβδομάδας. Τα μέσα ενημέρωσης του εφοπλιστή (MEGA, ΒΗΜΑ) την Πέμπτη δημοσίευσαν σκληρά ρεπορτάζ κατά της ΝOVA εμπλέκοντας ονομαστικά και τους ισχυρούς άνδρες της μητρικής United Group, Σταθόπουλο και Σόλακ. Υποστηρίχθηκε ότι η NOVA αντιμετωπίζει «ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα» γεγονός που αφήνει μετέωρο το επενδυτικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ που εξαγγέλθηκε από τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο. Ερωτήματα υπήρξαν και για το πώς έλαβε η εταιρεία δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδότηση από δυο τράπεζες.

πηγη

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.