Και οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Κύπρου διαβάζουν «Θεμιστοκλή Μπάκα»…γράφει το Έθνος

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης – τέως υπουργός Εξωτερικών

Το ειδησεογραφικό site “Ethnos.gr” στην ενότητα «Πολιτικό Παρασκήνιο» , αναφέρει τα παρακάτω για τον πατρινό Θεμιστοκλή (Θέμη) Μπάκα, τον Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates.

Την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου κατέλαβε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή  για την Προεδρία της Μεγαλονήσου, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στις προτάσεις Χριστοδουλίδη για την Στεγαστική Πολιτική που κωδικοποιούνται σε 8 συγκεκριμένες πολιτικές, διαβάζουμε:

  • Η σύσταση Εθνικού Φορέα Στέγασης που αρμοδιότητά του θα είναι η εφαρμογή και διαχείριση της Στεγαστικής Πολιτικής του Κράτους
  • Φορολογικά κίνητρα σε ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ανανεώσουν τη μισθωτική σύμβαση στον ίδιο εκμισθωτή χωρίς αύξηση του ενοικίου.
  • Εξέταση της δυνατότητας μέρος των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία ή μέρος ενοικίου που πληρώνεται για πρώτη κατοικία, να εκπίπτουν του φορολογικού εισοδήματος.
  • Σχέδια για πρόσβαση σε χρηματοδότηση για απόκτηση πρώτης κατοικίας, όπως η καταβολή από το Κράτος της προκαταβολής που απαιτείται από τις τράπεζες για δανεισμό.

Οι μισές προτάσεις του δηλαδή, προέρχονται από το άρθρο του τακτικού μας συνεργάτη, Θεμιστοκλή Μπάκα, στο ethnos.gr με τίτλο: «Στεγαστική πολιτική: 12 προτάσεις που θα διευρύνουν τους δικαιούχους».

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας

Το link των σχετικών προτάσεων του Νίκου Χριστοδουλίδη:  https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1619340/oi-18-protaseis-christodoylidi-ga-ti-stegstiki-politiki

Για του λόγου το αληθές, το σχετικό link του ειδησεογραφικού siteEthnos.gr” : https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/245581/kaioiypopshfioiproedroithskyproydiabazoynethnos?fbclid=IwAR3OkSgeWrySllFCF1tpssqL9owujaGJPfCSpXzFXTuk1o9NrTkt-J0XbSg

Το σχόλιο του tsipasblog.gr:

Δεν είναι η πρώτη φορά, πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι, είτε η κυβέρνηση, είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),  έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του δικού μας Θεμιστοκλή (Θέμη) Μπάκα.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates,  δεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8 ,αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «κατέθετε» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr,protothema.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, insider.gr, naftemporiki.gr, enikos.gr, tvxs.gr κλπ.).

Όλα τα άνωθεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ακαδημαϊκής εξειδίκευσης, μελέτης και αγάπης γι΄αυτό που κάνει.

Ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc – Master of Science) στο Real Estate Finance & Investment από το Oxford Brookes University – Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τελειόφοιτος – MBA (Master in Business Administration) στο Project Management του University of East London (UEL).

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.