Οι μεγάλες ομάδες και η κατάθλιψη του Φαρμάκη…

Οι μεγάλες ομάδες και η κατάθλιψη του Φαρμάκη...

Στο ποδόσφαιρο είναι γνωστά αυτά από την εποχή που φορούσαν πάνινα παπούτσια. Η μεγάλη, δηλαδή η ομάδα με πολύ κόσμο θα κάνει μεταγραφή τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την μικρή ομάδα. Εκείνη με τους λίγους, τους μετρημένους οπαδούς. Το αντίστροφο, ποτέ. Δεν γίνεται ποτέ η συνοικιακή, η επαρχιακή ομαδούλα να αγοράσει παίκτης αξίας ή κάποιον πιτσιτρικά με μέλλον, από την ομαδάρα που έχει συνήθως προεδράρα, εφοπλιστή, βιομήχανο, εργοστασιάρχη. Κάποιον έτσι ή αλλιώς διαπλεκόμενο.

Για να κάνουμε ταμείο, η μεγάλη ομάδα, αυτή με το μπούγιο οπαδών, δεν στηρίζεται στο πορτοφόλι της προεδράρας. Αλλά στον λαό της ομαδάρας. Και το μεγάλο κόμμα δεν είναι μεγάλο γιατί κουβαλάει μεγάλες ιδέες, μεγάλα όνειρα, μεγάλο ήθος. Μαλακίες. Είναι μεγάλο κόμμα και θα γίνει κυβέρνηση διότι σε μεγάλο βαθμό θα ψηφιστεί, θα ψηφίζεται από τον γίγαντα λαό. Τον κυρίαρχο, όμως… ανεύθυνο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Λέμε για τις μεταγραφές, που τις βλέπουμε και στα κόμματα, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις. Γιατί πολιτικές οργανώσεις των πολιτών, που λειτουργούν αντίστοιχα στα πρότυπα των κομμάτων είναι και αυτές, να μη ξεχνιόμαστε. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα φύγει πολιτικός, από υποψήφιος βουλευτάκος μέχρι υπουργάρα, να πάει π.χ. στο ΚΚΕ, στο Ποτάμι, στην Ένωση Κεντρώων ή στον Σύριζα πριν θεριέψει, όχι βέβαια γιατί ο κοσμάκης… φωτίστηκε με την αλήθεια της αριστεράς, αλλά γιατί τα έκαναν σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αντίθετα, είναι μονόδρομος οι μετακινήσεις αμέτρητων στελεχών του ΚΚΕ, του πεθαμένου ΚΚ Εσωτερικού, κι άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της λεγόμενης άκρας αριστεράς, που κατέληξαν στο… σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, στο σικέ κομουνιστικό Συνασπισμό που μετονομάστηκε Σύριζα.

Στην μάχη των περιφερειακών εκλογών ρίχνεται ο γνωστός γιατρός συνδικαλιστής, πρώην διοικητής του ΠΠΝΠ, Χαράλαμπος Μπονάνος, καθώς θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Όλα από την αρχή», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Σπηλιόπουλου,
τίθεται ο γιατρός, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και πρώην βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Βέρρας . Και ο κύριος Δ.Κατσικόπουλος, με μεγάλο παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ, συμπορεύεται με τον Κ. Σπηλιόπουλο .

Σήμερα, η παράταξη του Σπηλιόπουλου, ως γνωστόν, προκαλεί τέτοιο «πονοκέφαλο» στον νυν περιφερειάρχη και υποψήφιο εκ νέου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, που μοιάζει για πλάκα, για σκέτο ανέκδοτο η αντιπολίτευση που του κάνει ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Επόμενο. Και έτσι προσφέρεται να στεγάσει… άστεγους, ”πρώην” Πασόκους που δεν θέλουν να γίνουν Συριζαίοι.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.