Οι “κάτοικοι” δεν τα είπαν …όλα για τον Παπαγεωργίου

Θανάσης Παπαγεωργίου- Κωνσταντίνος Αργυρός

Οι ψαγμένοι στη νύχτα το πήραν πρέφα με τη μια. Ότι έγινε παιχνίδι. Ότι σιγά μη χανόταν τέτοια ευκαιρία στον, εδώ και πολλά χρόνια, “ακήρυκτο πόλεμο” σε βάρος του πιο δύσκολου στόχου, δηλαδή του Θανάση Παπαγεωργίου. Παιχνίδι βρώμικο, με τη συνέργεια ΜΜΕ κι όχι να μην διαδοθεί ο κορονοϊός.

Ποιοι είναι οι ψαγμένοι; Οι αιώνιοι ψαγμένοι. Οι ”επαγγελματίες”. Οι opinion makers της εξέδρας της νύχτας. Το ”περιθώριο” που ποτέ δεν βγαίνει στη σέντρα, μ’ όλες τις διοικήσεις και μ’ όλες τις καταστάσεις. Αλλά πάντα έχει ”συμμετοχή” και λόγο στις εξελίξεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σάββατο βράδυ, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με αφορμή την εμφάνιση του Κωνσταντίνου Αργυρού στον Ιππικό Όμιλο Κουρούτας, ρυθμίστηκαν τα σημεία βολής στα κανόνια, για να “κοπανήσουν” τον Παπαγεωργίου. Ακυρώθηκε, τελικά, η συναυλία, κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αφού, βέβαια, είχαν προηγηθεί οι “πορωμένες” και οι συνεχόμενες καταγγελίες των “κατοίκων του παρακράτους” Κουρούτας-Πύργου προς την αστυνομία, με τη κάργα ρητορική την προσωπική στοχοποίηση του Παπαγεωργίου. Τον ενδιαφέρει μόνο η τσέπη του, η οποία, αν γίνει αυτή η συναυλία, θα γιγαντώσει και άλλο. Τον κοροινοϊό τον γράφει στις σόλες και μάλιστα των παλιών του παπουτσιών, δεν τον λογαριάζει.

Αρκετά, όμως, με τις δηλητηριώδεις ατάκες των “κατοίκων του παρακράτους” Κουρούτας-Πύργου. Ζητείται αντίλογος. Μάλλον σχολιασμός. Όσο για αυτό που λένε οι «πληροφορικάριοι», ότι «ο Ιππικός Όμιλος δεν είχε άδεια νυχτερινού κέντρου, αλλά άδεια για υπαίθρια συναυλία» είναι μία ατάκα χωρίς ουσία. Χωρίς περιεχόμενο. Στην πραγματικότητα ακόμα και έτσι, ποια είναι η διαφορά του “συναυλιακού” Ιππικού Ομίλου Κουρούτας και ενός υπαίθριου νυχτερινού κέντρου; Καμία απολύτως. Γιατί στο ένα ο Χαρδαλιάς επιτρέπει συνάθροιση έως 100 ατόμων και στο άλλο περισσότερο, πολύ περισσότερο; Ο κορονοϊός μεταδίδεται μόνο στις συναυλίες, ακόμη και στις καθιστές και τραπεζάτες, ενώ στα μπουζούκια όχι ;

Επιχειρηματικά αν το δεις, ο Παπαγεωργίου, μέγεθος πρωτοκλασσάτο στο γήπεδο του, τον Ιππικό Όμιλο, για τις ανάγκες της εμφάνισης Αργυρού, πολύ άνετα και ήσυχα το είχε διαμορφώσει με τραπεζάκια παντού και τις απαιτούμενες αποστάσεις, όπως δηλαδή ζητάει το κράτος..και το είδαν όλοι όσοι έκαναν αυτοψία στο χώρο. Στα μπουζούκια που το κρατικό σύστημα λήψης αποφάσεων τα άφησε να δουλέψουν κανονικά, τι παραπάνω βλέπεις; Τίποτα. Μάλιστα πολλά από αυτά, λόγω ότι “φυτοζωούν”, εφαρμόζουν στη πολύ ζούλα και στα πολύ μουλωχτά τα μέτρα και έτσι, μπορεί πολύ πιο εύκολα να μεταδώσουν τον ιό.

Αλλά τον Παπαγεωργίου, τον άφησαν καλά καλά να κάνει την προθέρμανση, και στο πάρα ένα, του είπαν “κάτσε στον πάγκο”. Γιατί είσαι “αντικανονικός”, για το οποίο, όμως, ο ουδέτερος θεατής είπε πως η απόφαση ήταν αυτοκτονική, εφιαλτική. Όχι μόνο για τον χοντρό-φορτωμένο επιχειρηματία, που επένδυσε πολύ χρήμα σε μια “δουλειά” που έμεινε στη μέση, αλλά και δεκάδες άλλα άτομα, που αναμείχθηκαν και, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, θα έβγαζαν ένα πολύ καλό μεροκάματο.

Αλλά είπαμε. Τα προσωπικό ανομολόγητο κόμπλεξ κάποιον για τον Παπαγεωργίου, που ”δυσκολεύονται” με την ηγετική του εικόνα στο γήπεδο, τους το στέρησε. Στα παπάρια τους η θλίψη για την κατάντια την οικονομική των νέων, των μεσηλίκων, των όποιων είχε πάρει για δουλειά στη συναυλία του Αργυρού ο Παπαγεωργίου. Μετράει η κατάντια η δική τους. Στην οποία κατάντια, βέβαια, αξίζει να θυμηθείτε και την προηγούμενη αλητεία του Αστέρα Αμιαλιάδας, που από ομάδα χωριού, με αυτόν στο τιμόνι, μπήκε στον “χάρτη” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι που τον ανάγκασαν να μην ασχοληθεί άλλο. Αρκετά. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης : Κουρούτα – Αργυρός : Ο βρώμικος πόλεμος στον Παπαγεωργίου, το ρουφιανιλίκι και η ακύρωση

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.