Είναι και οι ιερείς παιδεραστές ;

Επίσκοπος της καθολικής Εκκλησίας παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι για 25 χρόνια, από το 1977 έως το 2002 έκανε το κορόιδο, παρ’ ό,τι γνώριζε συγκεκριμένες παρεκτροπές των ιερέων της δικαιοδοσίας του σε σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν κατήγγειλε τους παιδεραστές ιερείς, τους ανεχόταν, σα να μη συμβαίνει τίποτα να ‘ούμε.

Τέσσερις μέρες κατέθεσε ενόρκως στη δίκη ο πρώην επίσκοπος της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Χάρμπαντ και ο δικαστής έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθεί η απομαγνητοφωνημένη ομολογία του αρχιερέα. Να μάθει ο κόσμος τι είχε συμβεί, να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί. Γονείς και παιδιά να μην ενεργούν με αφέλεια, αλλά να έχουν το νου τους τι είναι δυνατόν να προκύψει και από ιερωμένο – ανώμαλο ή καταπιεσμένο από σεξουαλική πείνα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Γνωστή ιστορία αυτή, με τους ρασοφόρους, που βέβαια όσο κι αν αποτελεί πραγματικότητα, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ όσο νομίζει η πλειοψηφία των πιστών, ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτή. Να συμβιβαστεί με την παιδεραστία των ιερέων ο κόσμος, όπως ήδη την θεωρεί ”αναγκαίο κακό” η Εκκλησία.

Μοιάζει με ανοησία να θεωρείτα ”δικαίωση” των θυμάτων των παιδεραστών ιερέων, μάλιστα έχουν συστήσει και σωματεία εδω και πολλά χρόνια, οι καταδικαστικές αποφάσεις ή η αποπομπή, ο αποσχηματισμός των ενόχων. Το πρόβλημα παραμένει. Το πρόβλημα δεν λύνεται με δικαστήρια. Το πρόβλημα είναι τι κάνει τον παπά να συμπεριφέρεται σα δράκος με τρυφερότητα. Σαν πονηρός βιαστής με λόγια θεία και ευαγγελικά, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορμές του.

Αλήθεια, ο ρασοφόρος που είναι σεξουαλικός εγκληματίας νομιμοποιείται ηθικά, κοινωνικά και εκκλησιαστικά να αποκαλείτα και ιερέας;

Στη φώτο, ο πρώην Πάπας της Ρώμης Βενέδικτος γνώριζε για παιδεραστές ιερείς και δεν τους καθαίρεσε.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.