“O δικός μου μπαμπάς, μου έμαθε ότι σηκώνει χέρι να χτυπήσει, όποιος δεν έχει μυαλό”

Αυτές οι εικόνες μου προκαλούν βαθιά θλίψη, αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό για την επόμενη μέρα. Είναι τραγικές εικόνες για την Ελλάδα του 2021, είναι τραγικές εικόνες για μια χώρα που σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια (1821-2021) από την κήρυξη τού απελευθερωτικού Αγώνα ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας.

Είναι τραγικές εικόνες δυο συμπολιτών μας, είναι τραγικές εικόνες δυο νέων παιδιών που “κάποιοι”, οι γνωστοί – άγνωστοι ; οι άγνωστοι – άγνωστοι ; οι γνωστοί – γνωστοί ; Αυτός /Αυτοί που πρέπει , ξέρουν το/τα ονοματεπώνυμο-α τους…… και φέρουν ευθύνες, πολιτικές, ηθικές και κοινωνικές τόσο απέναντι στους δυο συμπολίτες μας, όσο και απέναντι στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο άνθρωπος που με μεγάλωσε, ο δικός μου μπαμπάς, μου έμαθε ότι σηκώνει χέρι να χτυπήσει όποιος δεν έχει μυαλό, όποιος δεν μπορεί να σκεφτεί , όποιος δεν έχει επιχειρήματα και κυρίως όποιος φταίει – είναι και ο πρώτος που θα κάνει την κίνηση να σε χτυπήσει διότι μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπερασπιστεί το λάθος του.

Οι δυο συμπολίτες μας έχουν χτυπηθεί (είναι θύματα) από το ίδιο ακριβώς χέρι , από αυτόν που δεν έχει σκέψη, δεν έχει μυαλό, δεν έχει επιχειρήματα… και είναι ο υπαίτιος αυτών των τραγικών εικόνων και γεγονότω.

Δεν μπορώ – δεν δέχομαι να ακούω άνθρωπο να φωνάζει πονάω και να συνεχίζει να τρώει ξύλο, όπως και δεν μπορώ – δεν δέχομαι να βλέπω αιμόφυρτο άνθρωπο ξαπλωμένο στο δρόμο και να συνεχίζουν να τον χτυπούν.

Οι δυο αυτές εικόνες αποτυπώνουν την διαχρονική δειλία ευθυνών, την έλλειψη επιχειρημάτων, την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, την έλλειψη κοινωνικής ειρήνης, την έλλειψη σεβασμού, την έλλειψη ασφάλειας, την έλλειψη οράματος, την πολιτική φτώχεια, την έλλειψη όσων θέλουμε να γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες για τα 200 χρόνια από την κήρυξη τού απελευθερωτικού Αγώνα.

Οι δυο αυτές εικόνες των συμπολιτών μας έχουν ονοματεπώνυμο-α που την δεδομένη χρονική στιγμή επιδιώκουν τη πόλωση και τον δηλητηριασμό του κοινωνικού σώματος.

Η έκφραση η βία φέρνει βία, είναι εύκολη δικαιολογία και δεν πρέπει να την οικειοποιούμαστε-υιοθετούμε… γτ αν την οικειοποιούμαστε- υιοθετούμε, είμαστε αυτοί που θρέφουμε και μεγαλώνουμε αυτό το “ΧΕΡΙ” που είναι υπαίτιο για αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες.

Υ.Γ:1821-2021: «Οι Έλληνες δεν απετίναξαν μόνον τον ζυγόν υπό τον οποίον οι ίδιοι ετέλουν, αλλά κατήργησαν εμμέσως την έννοιαν παντός ζυγού εις την Ευρώπην ολόκληρον».

-Θέμης Μπάκας/Facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.