Οι εικονικές δωρεές των 500.000 ευρώ και οι αποδείξεις της εκκλησίας, για φοροαπαλλαγή! Οι 15 κατηγορούμενοι, το πόρισμα του ΣΔΟΕ, οι 2 “αμαρτωλοί” Ιερείς, οι λογιστές και η προϊσταμένη της εφορίας!

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  δύο συνταξιούχοι ιερείς , οι οποίοι παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ψευδείς βεβαιώσεις με αφορμή εικονικές δωρεές.

Όλα έγιναν στον ναό Αγίας Παρασκευής στα Φάρσαλα. Δωρεές που… ξεπερνούσαν το μισό εκατ. ευρώ και φέρεται να έγιναν -μέσω δεκάδων αποδείξεων (ερανικής επιτροπής κ.λπ.)- τα έτη 2003 έως 2009 με απώτερο σκοπό οι ιδιώτες δωρητές να τύχουν φορολογικής έκπτωσης.

Μετά από έλεγχο του Σώματος Οικονομικής Δίωξης και το πόρισμα των οικονομικών υπηρεσιών, με βούλευμα παραπέμφθηκαν 15 συνολικά κατηγορούμενοι για ψευδή βεβαίωση 

Ένας εκ των ιερέων απεβίωσε, για τους λογιστές παύτηκε η δίωξη ως προς την κατηγορία της απάτης, ενώ με την ολοκλήρωση των ελέγχων και την αποκάλυψη της υπόθεσης πολίτες – δωρητές κλήθηκαν και υπέβαλαν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, αποδίδοντας τελικά στο Δημόσιο τον αναλογούντα φόρο.
Έτσι, προχθές στο εδώλιο, κάθισαν μόνο δύο εκ των κατηγορουμένων, ένας ιερέας – πρώην προϊστάμενος του ναού και μία εφοριακός, πρώην προϊσταμένη τμημάτων της ΔΟΥ Φαρσάλων, οι οποίοι αθωώθηκαν τελικά και οι δύο, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Αντιθέτως ένοχοι για ψευδή βεβαίωση κρίθηκαν άλλοι δύο ηλικιωμένοι ιερείς, 80 και 82 ετών (σ.σ. δεν παρευρέθηκαν στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους), στους οποίους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.