Ο Υπ.Βουλευτής Αχαΐας Θεμιστοκλής Μπάκας στο Action 24 για την έρευνα της Eurostat

Χθες ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Θεμιστοκλής Μπάκας, ήταν καλεσμένος στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τον με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθυνού στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας είναι οικονομικός αναλυτής – στεγαστικής πολιτικής και αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα της Eurostatγια το κόστος στέγασης στην Ελλάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι 7 στους 10 νέους ηλικιακής ομάδας 18-34ετών διαμένουν στο «παιδικό» τους δωμάτιο. Ενώ, ανέφερε ότι το κόστος στέγασης αγγίζει το 60%-70% του εισοδήματος ενός νέους ανθρώπου αν πρόκειται για κατοικία μικρής επιφάνειας.

Παράλληλα, δεν ξέχασε να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει αργήσει να υλοποιήσει πολιτικές με στόχο την αναχαίτιση του κόστους στέγασης.

Μη ξεχνάμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας, ως Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την ανάγκη μια ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, ενώ μέρος των προτάσεων του έχουν υιοθετηθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκαςδεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8 , αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «κατέθετε» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, naftemporiki.gr, enikos.gr, tvxs.gr κλπ).

Πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι, είτε η κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα στο Action 24 στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.