Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε προχωρημένες συζητήσεις για τη Forthnet

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε προχωρημένες συζητήσεις για τη Forthnet

Ανατροπή φαίνεται να σημειώνεται άλλη μια φορά στο πολύχρονο σήριαλ της πώλησης της Forthnet.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες, στον έλεγχο των οποίων έχει περάσει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η προς συζήτηση συμφωνία εξαγοράς της Forthnet περιλαμβάνει «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων και με ενδιαφέρον αναμένεται το ύψος.

Η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη δραστηριότητά της με επέκταση στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος.

Όπως είναι γνωστό έχει υπογράψει συμφωνία με την Vodafone για τη χρήση του δικτύου της.

Το προηγούμενο διάστημα οι πιστώτριες τράπεζες συζητούσαν με το επιχειρηματία Θοδωρή Κυριακού (Αντέννα) και προηγουμένως με τις Vodafone και Wind.

Η Forthnet είναι εταιρεία που γνωρίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης λόγω της Nova και του αθλητικού περιεχομένου που φιλοξενεί.

Οι πιστωτές

Οι πιστώτριες τράπεζες, αθροιστικά ελέγχουν το 36% της εισηγμένης.

Έχοντας ασκήσει τα δικαιώματα που προέκυψαν ως κάτοχοι μετατρέψιμων ομολογιών, η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει ποσοστό 13,69%, η Εθνική Τράπεζα ποσοστό 11,01%, η Alpha Bank ποσοστό 7,69% και η Attika Bank 3,81%. Οι τράπεζες, έχοντας αποκτήσει το σύνολο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε στο παρελθόν η εταιρεία, από το οποίο έχουν εξασκήσει μέρος του, κατέχουν ουσιαστικά τον έλεγχο της εταιρείας.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν επίσης η Wind Ελλάς με ποσοστό 22,17%, ενώ η Vodafone εμφανίζεται να ελέγχει το 4,1%.

Μέτοχοι με βάση τα στοιχεία της εταιρείας είναι, επίσης, το κράτος της Τυνησίας, μέσω της Tunisia Telecom, TT ML Limited και GO Plc., με ποσοστό 15,19%, ενώ η συμμετοχή της Massar Investments LLC (συμφερόντων του Άραβα επενδυτή Abdulaziz Al Ghurair) ανέρχεται στο 15,19%.

Το υπόλοιπο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου βρίσκεται στα χέρια διαφόρων μετόχων, μεταξύ των οποίων και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και σε ελεύθερη διασπορά.

-από mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.