Ο Σαββίδης «φλερτάρει» το Πόρτο Καρράς!

Ο Σαββίδης «φλερτάρει» το Πόρτο Καρράς!
Έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον έχει εμφανίσει ο όμιλος συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Χρηματιστηριου την Τρίτη, η Τεχνική Ολυμπιακή έκανε γνωστό ότι ο επενδυτής που έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την αγορά του πολυτελούς ξενοδοχείου είναι εταιρικό σχήμα του Ομίλου Σαββίδη, χωρίς να μπει όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση. Βέβαια, αν τελικά οι διαπραγματεύσεις καρποφορήσουν και περάσει το ξενοδοχείο στον έλεγχο του ομίλου Σαββίδη, τότε ο Όμιλος θα υπολογίζει στο τουριστικό του χαρτοφυλάκιο το ξενοδοχείο «Μακεδονία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το υπό ανάπτυξη Ξενία στο Παλιούρι της Χαλκιδικής και το εμβληματικό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τεχνική Ολυμπιακή έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία T.O. International Holding Ltd για να διευκολύνει την πώληση και να διαχωρίσει μη σχετικές με το συγκρότημα δραστηριότητες, όπως οι κατασκευές κ.λπ.

Η διαδικασία των συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το εμβληματικό συγκρότημα –οι οποίες έγιναν από τους συμβούλους της Τεχνικής Ολυμπιακής, Cushman & Wakefield και Profin– ολοκληρώθηκε και, πλέον, επιλέχθηκε, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο όμιλος Σαββίδη προς συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Το τίμημα της αρχικής ενδεικτικής μη δεσμευτικής προσφοράς που υπεβλήθη παραμένει άγνωστο, αλλά πηγές της αγοράς μιλούν για ποσό περί των 200 εκατ. ευρώ. Με βάση την αποτίμηση που έχει γίνει για την ετήσια οικονομική έκθεση της εισηγμένης που αφορά τη χρήση του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρονται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η ΤΕΜΕΣ και η Hines, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, καθώς και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό.

Όπως διευκρινίστηκε κατά την τελευταία γενική συνέλευση, ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση, όπου έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών, και μάλιστα αδειοδοτικά ωριμασμένη σε μεγάλο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα είναι ανεπτυγμένο σε έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει τέσσερα ξενοδοχεία.

Καθαρό από δάνεια το ξενοδοχείο

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, πως η διοίκηση του ομίλου Στέγγου προχώρησε σε εξόφληση των δανείων της Alpha Bank ύψους 22,5 εκατ. ευρώ και της Εθνικής ύψους περίπου 800.000 ευρώ.

-από piperata.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.