Τα μαθήματα του Ρέμου, να κρατάς στις σημειώσεις, κι όχι του Καθηγητή Πανεπιστήμιου

Ξεκινάς από τις εμπειρίες, τις παραστάσεις, όταν θες να πλησιάσεις ένα άτομο. Πόσα έζησε. Οι εκλεκτοί, βέβαια, πάντα έχουν ζήσει πραγματικά πολλά, ξέρουν τόσα, που και τον καθηγητή του πανεπιστημίου τον ξεπερνούν. Είναι λες και έζησαν για δύο και τρείς ζωές, τόσο μπροστά είναι από τους άλλους. Το έργο τους, δηλαδή, μιλάει, φωτίζει διδάσκει. Αποτελεί οδηγό. Και μία νέα αφετηρία.

Γιατί να μην πούμε ότι ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία και ο Αντώνης Ρέμος ; Να το πούμε, ναι. Ο αρχηγός του κινήματος των ελλήνων τραγουδιστών είναι. Γεννήθηκε Ιούνιο του 1870 στην Γερμανία. Έμεινε εκεί μέχρι τα 10 του χρόνια, όπου και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του. Από πιτσιρικάς ζωγράφιζε. Όταν τραγουδούσε. Δεν έφτανε μόνο αυτό, η κλίση του. Το ταλέντο του. Έπεσε και σε σόι δάσκαλο. Βασικό αυτό. Ο δάσκαλος δίνει. Ο μαθητής παίρνει. Ο δάσκαλος κουβαλάει την παράδοση και προκαλεί ερεθισμούς στον μαθητή. Και ο Αντώνης είχε τον Παπαθεοχάρη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σήμερα ο Ρέμος θεωρείται μέγας δάσκαλος, σύμβουλος, πρέπει σαν σφουγγάρι να ρουφήξετε ότι βγαίνει από την σκέψη του. Να το διαβάζεις μέρα νύχτα, και σαν πίνακα μεγάλης κλασικής αξίας, να το κολλήσετε στο τοίχο.

Ακουστε τον, να μιλάει για τον Παντελίδη, για τον Ροναλντίνιο, βρίσκεται στο σπίτι του Fame Story.

Διαβάστε επίσης : Οι φήμες επιστροφής του «Αθηνών Αρένα» και ένα καλοκαιρινό προφητικό άρθρο του Τσίπας Μπλοκ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.