Ο “άγνωστος” Μελισσανίδης !

Δημήτρης Μελισσανίδης

Κανόνας, που δεν σπάει. Μπλοφάρεις αυτόν που μπλοφάρει. Διαφορετικά την πατάς…

Η δημοσιότητα νυχθημερόν πίσω του. Σαν, τον ίσκιο του. Δεν ξεφεύγει όλες τις φορές. Ίσως, και να μην θέλει κάπου-κάπου να ξεφεύγει…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το ερώτημα επιμένει. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Μελισσανίδης; Υπάρχει και παραυπάρχει…Συνήθως, άφαντος. Σπανίως, ορατός. Προσεγγίσιμος. Και άντε να τον βρεις…

Είχα γράψει. Και ξαναγράφω…Ότι είναι ΕΝΑΣ εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Άλλο, μέταλλο. Άλλη, στόφα. Άλλος, χαρακτήρας. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ. Κάθετα και οριζόντια άλλο Ευαγγέλιο! Άγνωστη πλευρά του, όταν ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ. Το πως και το γιατί μικρολεπτομέρειες. Γίνεται θηρίο με τους ψεύτες. Με τα σκάρτα άτομα, χωρίς μπέσα. Με λόγο, σκουπίδι.

Χαιρετίσματα. Με αυτούς ΠΟΤΕ δεν ξεστραβώνει. Δεν αστειεύεται με τις λέξεις του. Πάντα υπολογισμένες. Μετρημένες. Καμιά περισσευούμενη. Ούτε μία, εκτός θέματος.

Προπαντός, όταν μιλάει για θέμα που γουστάρει. Που οραματίζεται. Που “ντιλάρει”. Που ΘΕΛΕΙ να φτιάξει.

Σείεται το μέσα του. Ανυπόμονα. Από το πάθος να σηκώσει ένα δικό του καινούργιο θαύμα. Με δικό του “έτσι θέλω” και δική του απόφαση. Ό,τι αρχίζει, όσο γιγαντιαίο κι αν ακούγεται, το ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

Αν οι πολιτικοί είχαν το σπάνιο ΔΙΚΟ ΤΟΥ χάρισμα Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ!

Εξηγούμαι. Δεν το έχω κρύψει. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο μεράκι. Καημός.Είναι δεσμός ψυχής. Ευθύτητας.Ομορφιά, ειλικρίνειας. Αγάπη, εκτός μέτρου. ΑΜΕΤΡΗΤΗ!

Έτσι, είμαι. Έτσι, θα είμαι. Και σε όποιον αρέσει…Δεν είναι υπερβολή. Η επιρροή που έχει η ΑΕΚ πάνω και στους δυο μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με όρους υπερδύναμης. Και για τον Δημήτρη και την αφεντιά μου. Αρέσει δεν αρέσει…

Όλοι μας “ιδιοκτησία ΑΕΚ” είμαστε. Αυτή, μας φτιάχνει. Αυτή, μας ξεφτιάχνει. Αυτή, μας στέλνει στους; εφτά ουρανούς χαράς. Και αυτή, στα εφτά επίπεδα κόλασης του Δάντη.

Η σειρά δεν αλλάζει. Έτσι συνέβαινε. Έτσι συμβαίνει. Και έτσι θα συμβαίνει. Παράσταση δέους. Φρενίτιδας. Μόλις φτάνει το ψαλίδι της κορδέλας. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΕΟΥΣ!

Το Μελισσανίδιο Ανάκτορο δίπλα στη διάσημη εκκλησία της Παναγίας Σουμελά. Τα εμβληματικά γραφεία της άστεγης ΑΕΚ.

Δημήτρης Μελισσανίδης, ο γιος του Γιώργος και ο αδερφός του, Ιάκωβος. Τρεις δυνάμεις. Τρεις σωματοφύλακες της ΑΕΚ!

Εκεί η ιστορία Κωνσταντινούπολης και Πόντου. Όλα τα ονόματα των Ελληνικών πόλεων ανεβοκατεβαίνουν σε όλους τους ορόφους του χλιδάτου κτιρίου. Ο άμεσος εκσυγχρονισμός του παρατημένου προπονητικού κέντρου στα Σπάτα.

Προστέθηκε τρίτο γήπεδο. Αποδυτήρια για τις μικρές ομάδες. Ξενώνες για τα παιδιά. Οι αυριανοί άσοι.

Δεν είναι σύμπτωση. Είναι πάθος. Έμπνευση-ξιφολόγχη. Αξιακό ένστικτό. Να ζηλεύει και η φαντασία ό,τι φτιάχνει αυτός ο άνθρωπος. Και να θυμώνει το όνειρό του, που το ξεπερνάει…

Ανοιχτό χειρόγραφο.Και νάτος ο άγνωστος Μελισσανίδης. “Θα κάνω την ΑΕΚ Μπάρτσα” μου έλεγε και ξανάλεγε τη δεκαετία του ’90.

Και να όλη τη νύχτα το μάτι μου γαρίδα. Άυπνος. Γιατί τον πιστεύω όταν ΜΙΛΑΕΙ η ψυχή του. Και όχι ο δισεκατομμυριούχος. “Θα κάνω παγκόσμιο γήπεδο που θα ζηλεύει όλος ο κόσμος”

Πάλι αϋπνίες. Συνεχείς… Μιλούσε και με τρέλαινε.Γιατί ξέρω ότι στην πρώτη ευκαιρία, θα φτιάξει αυτό που μου διηγείται.

Το εξωτερικό της γηπεδάρας είναι λίγο-πολύ γνωστό. Γιγαντογραφία που ζωντανεύει την δικέφαλη αυτοκρατορία. Άγνωστο το εσωτερικό. ΕΝΤΕΛΩΣ.

Έχει σχεδιαστεί εκρηκτικός συνωστισμός εκπλήξεων. Που δεσμεύομαι και δεν μπορώ να αποκαλύψω. Ούτε μία.

Θέλει δύο δικέφαλους αετούς να πετούν πάνω από την Αγιασοφιά. Μόνο αυτό μπορώ να πω.

Ανοιχτό χειρόγραφο. Και νάτος ο άγνωστος Μελισσανίδης. Ήρθε ξαφνικά στο σπίτι ένα μεσημέρι. “Έλα, θα πάμε πιο πάνω, δεν θα αργήσουμε.” Μου είπε.

Το δεν θα αργήσουμε, έγινε ώρες. Με πήγε σε μια τεράστια, καταπράσινη έκταση με εξωτική λίμνη, έτοιμο γήπεδο και έτοιμα κτίρια δίπλα από τον ιππόδρομο. “Γιατί είμαστε εδώ Δημήτρη;” τον ρώτησα.

“Ήθελα να δεις και να μου πεις, αν μπορεί να γίνει εδώ η πολιτεία ΑΕΚ”

“Και η ΑγιαΣοφιά στην Φιλαδέλφεια;” του είπα θορυβημένος.

“Η Αγια Σοφιά, η γηπεδάρα μας, θα γίνει ο κόσμος να έρθει ανάποδα.

Εγώ μιλάω για κάτι πρόσθετο. Για μια ολόκληρη πόλη. Για ξενώνες για όλους τους παίχτες. Μικρούς και μεγάλους. Για προπονητήρια υψηλού επιπέδου. Για πεντάστερα ξενοδοχεία.Και όλα τα σύγχρονα μέσα που χρειάζονται η πρώτη ομάδα και όλες οι άλλες ΑΕΚ”.

Με γύριζε πάνω από τρία τέταρτα από τα δρομάκια και δρόμους της μαγική περιοχής. “Θέλω να κάνω μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ για την ΑΕΚ μας”

Αυτήν την κοσμογονία που σχεδίαζε δίπλα στον ιππόδρομο, θα την ζωντανέψει και θα την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ στα Σπάτα. Νέο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΙΟ ΘΑΥΜΑ έρχεται.

ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ βάση σχεδίου ετών η παγκόσμια ΑΕΚ με υπογραφή Δημήτρης Μελισσανίδης.

Υ.Γ. Ο Μπερναρντ Σω (ο επιφανής Ιρλανδός συγγραφέας) έπιασε και έκανε μια από τις δύο όψεις του νομίσματος.

Έγραψε: “Υπάρχουν δυο τραγωδίες στη ζωή. Η μία είναι, όταν ΔΕΝ εκπληρώνονται οι επιθυμίες μας. Και η άλλη ΟΤΑΝ εκπληρώνονται”!!!

Η μοναδικότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι μία ΚΑΙ ΜΟΝΗ: Στην τελική, εκπληρώνονται όλα τα θέλω του. Άνευ σημασίας, το αργά ή γρήγορα.

-Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, 2018, στο σαιτ του Νάσου Τσαγκανέλη

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.