Ο Πολάκης είναι κότα

Ο Πολάκης είναι κότα. Γιατί γνωρίζει ότι, αυτό που είναι δίχως τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ χειρότερο.

Γιατί, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης είναι ορφανός.

Καταρχάς, ξεκαθαρίζουμε από την αρχή, ότι είναι προτιμότερο να σε λένε κότα, παρά να μην έχεις οικογένεια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Πολάκης δεν είναι χαζός. Μέχρι εκεί, του κόβει.

Γιατί, ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια, δηλαδή, ένας άνθρωπος που δεν είναι κότα, μετά την αφαίρεσή του από το ψηφοδέλτιο του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές, θα έπρεπε κανονικά να παραιτηθεί από το κόμμα.

Θα μου πεις, δεν παραιτείσαι για έναν ενδοοικογενειακό καυγά. Δεν παρατάς συνεργάτες, τα βροντάς όλα και φεύγεις, επειδή δεν μπήκες στο ψηφοδέλτιο. Υπερβολή.

Αλλά η υπερβολή ποτέ δεν εμπόδισε τον Πολάκη.

Θα έπρεπε να παραιτηθεί, επειδή το να τον αφαιρέσουν από το ψηφοδέλτιο, ενώ έχει ψηφίσει και έχει υποστηρίξει όλα τα μνημόνια και την κωλοτούμπα του αρχηγού στο δημοψήφισμα του ’15, δείχνει ότι ο αρχηγός του κόμματός του δεν τον εμπιστεύεται ότι θα τον ενισχύσει στις επερχόμενες εκλογές, και ότι οι συνάδελφοί του, παρά την συνεισφορά του στο κόμμα, δεν τον θεωρούν αρκετά σημαντικό για να τον υποστηρίξουν. Δεν τον θέλουν, ρε παιδάκι μου, όλο σε μπελάδες τους βάζει.

Αλλά για να παραιτηθεί κάποιος, χρειάζεται να έχει αξιοπρέπεια, κάτι το οποίο όσοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα, φαίνεται να έχουν απωλέσει εδώ και τουλάχιστον μία επταετία.

Ο Πολάκης δεν παραιτείται, όμως. Δεν παραιτείται, όχι επειδή δεν έχει αξιοπρέπεια και δεν τον νοιάζει. Δεν παραιτείται, επειδή δεν θέλει να μείνει ορφανός.

Γιατί, πού θα πάει ο Πολάκης; Τι θα απογίνει μετά τα υπουργεία του Τσίπρα; Ανεξάρτητος; Αδιανόητο!

Στους ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και στο ΜεΡΑ25, δεν τον βλέπω.

Δεν είναι μόνο ότι ψήφισε όλα τα μνημόνια που κατέστρεψαν την χώρα για δεκαετίες, ούτε ότι ανήκε στην κυβέρνηση που έστελνε μπάτσους για να τους δείρουν, όταν αυτοί έβγαιναν στον δρόμο να διαδηλώσουν. Ούτε ότι ανήκε στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση που, κατά την διακυβέρνησή της, δεν έκανε το οτιδήποτε αριστερό. Είναι και ότι, από πλευράς αισθητικής, δεν ταιριάζει καθόλου.

Μα, φαντάζεστε τώρα τον Πολάκη στο μαύρο μπλοκ σε πορεία διαμαρτυρίας; Θα ήταν αστείο.

Φανταστείτε τον Πολάκη σε συνέδριο του ΜεΡΑ25, για παράδειγμα, ανάμεσα σε 25άρηδες εντρεπρενούρ αγωνιστές που τα κάνουν όλα ψηφιακά, ακόμα και τον αγώνα.

Από την άλλη, βέβαια, από άποψη αισθητικής ταιριάζει άψογα στο Κόμμα, και θα έκανε πάταγο με τα κορίτσια της ΚΝΕ, αλλά νομίζω ότι το ΚΚΕ δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα διατάρασσε το 4% που έχουν στο τσεπάκι. Αν το ΚΚΕ έχανε το 4%, ή, χτύπα ξύλο, έμενε εκτός Βουλής, αυτό θα σήμαινε την οικονομική καταστροφή του Κόμματος και των κομματόσκυλων της εργατιάς. Άσε που δεν θα τον θέλανε αυτοί του ΠΑΜΕ.

Άσ’ το, δεν αξίζει τον κόπο.

Τι μας μένει; Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Μόνο πάνω από το πτώμα της Ζωής. Άσε που θα είναι εκτός Βουλής. Δεν είναι για τέτοια ο Πολάκης σε αυτή την ηλικία, τόσο κοντά στη σύνταξη.

Α, ξέχασα. Είναι και το ΠΑΣΟΚ. Εκεί, ναι. Τώρα, μάλιστα. Να ολοκληρώσει τον κύκλο αυτής της λαμπρής πολιτικής πορείας που ξέσκισε την χώρα και τους πολίτες της για τα υπόλοιπα 100 χρόνια, επιστρέφοντας πίσω στο πατρικό της Αριστεράς, στο κόμμα που μας έβαλε στο ΔΝΤ, στο σπίτι του Ανδρέα.

Γιατί ο Ανδρέας είναι ο μπαμπάκας της Αριστεράς στην Ελλάδα, μη γελιόμαστε, δεν είναι ούτε οι αγωνιστές, ούτε οι κυνηγημένοι. Μιας Αριστεράς, που, για έναν περίεργο λόγο, πάντα μπερδεύει τον σοσιαλισμό με την σοσιαλδημοκρατία.

Έχουν αλλάξει πολλά στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, και η αισθητική της σοσιαλδημοκρατίας είναι πιο κυριλέ σε σχέση με τα στάνταρ της δεκαετίας του ’80 που εκφράζει ο Πολάκης. Νομίζω, ότι, όσο και αν θέλουν να κλέψουν κανένα ψηφαλάκι από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εντρεπρενούρ φεμινίστριες εκεί δεν θα τον δέχονταν ποτέ.

Άσε που, μετά από τόσα υπουργεία, αν είναι να πάει στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να πάει ως αρχηγός, όχι ως παρατρεχάμενος.

Όσο για τα δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν είναι ποτέ αργά για να ξεπέσει κανείς τόσο χαμηλά, όπως ο σύντροφός Χρυσοχοΐδης, δεν θα υπήρχε μέλλον, αφού για το δεξιό ακροατήριο των ψεκασμένων ο Πολάκης είναι κόκκινο πανί.

Άρα, τι; Ορφανός; Σε τόσο προχωρημένη ηλικία; Αδύνατο.

Άρα, τι;

Άρα, ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγουμε πάλι εκεί που ξεκινήσαμε. Καλύτερα να είσαι κότα, παρά ορφανός.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη,

pitsirikos.net/

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.