Ο ποδοσφαιριστής που έβγαζε 240.000 ευρώ την εβδομάδα, έμεινε με… 660

Ο ποδοσφαιριστής που έβγαζε 240.000 ευρώ την εβδομάδα, έμεινε με… 660

Xάνοντας ακόμη και την οικογένειά του !

Τρελό συμβόλαιο, τραπεζικοί λογαριασμοί που αγνοούνται, τεστ DNA, περιουσία… 660 ευρώ, γενική κατακραυγή. Ο Γκίαν Ασαμόα, ξανά, αντί για ωραίος έγινε μοιραίος…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προημιτελικός Μουντιάλ 2010, Γκάνα-Ουρουγουάη. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Λουίς Σουάρες κάνει χέρι, ο διαιτητής δίνει πέναλτι και η Γκάνα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα προκριθεί στους «4» του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο εθνικός ήρωας όμως, το καμάρι των συμπατριωτών του, θα αστοχήσει και στη διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε, οι σοκαρισμένοι Γκανέζοι αποκλείστηκαν.

Ηταν η στιγμή που θα μπορούσε να… τελειώσει την καριέρα του Γκίαν Ασαμόα, αλλά τελικά δεν έγινε έτσι. Η μοίρα του έδωσε ακόμη μία ευκαιρία στη συνέχεια, αλλά αυτός την κλώτσησε ξανά, με συνέπεια να βρεθεί σε μια κατάσταση που έχει προκαλέσει οργή στους συμπατριώτες του…

Ο Γκανέζος επιθετικός ξεπέρασε την απογοήτευση του Μουντιάλ συνεχίζοντας την καριέρα του στην Αγγλία με την Σάντερλαντ, από όπου παραχωρήθηκε στην Αλ Αΐν το 2012. Ηταν η πρώτη γνωριμία του Ασαμόα με τις χώρες που… βρέχουν λεφτά και τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα το 2015, όταν ήρθε η κλήση από Κίνα.

Μισθός 240.000 ευρώ την εβδομάδα!

Η Σανγκάη SIPG πρόσφερε συμβόλαιο με απολαβές στις 240.000 ευρώ την εβδομάδα, με τον Ασαμόα να μην το σκέφτεται ιδιαίτερα και να υπογράφει ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια του ποδοσφαίρου εκείνη την στιγμή. Ενα συμβόλαιο που τον έκανε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου, με τα λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς να αυξάνονται συνεχώς. Μέχρι που χάθηκαν όλα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα λεφτά…

Το καλοκαίρι του 2017 ο Γκίαν Ασαμόα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη για να υπογράψει στην τουρκική Καϊσέρισπορ, έχοντας ως στόχο να χαρεί το ποδόσφαιρο μετά τη γερή μπάζα που έκανε στον αραβικό κόσμο και την Κίνα. Ετσι έλεγε τουλάχιστον. Μόνο που τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά…

Το καλοκαίρι του 2018, ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στην Τουρκία, ο Ασαμόα είδε ξαφνικά το όνομα του να πρωταγωνιστεί σε διάφορα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή. Παντρεμένος από το 2003 με την Γκίφτι Γκίαν, την οποία είχε γνωρίσει ένα χρόνο πριν, ο Γκίαν έκανε τρία παιδιά μαζί της και όλα έδειχναν να πάνε καλά, μέχρι που έγινε γνωστό (το καλοκαίρι του ’18 όπως προαναφέραμε) ότι έχει κάτι μήνες να επικοινωνήσει με την οικογένεια του.

Ολοκληρωτική αποκαθήλωση

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στην πατρίδα του, λόγω του ονόματος του, ήταν μεγάλος και η υπόθεση έμπλεξε περισσότερο, όταν ο Ασαμόα ζήτησε να υποβληθούν σε τεστ DNA τα τρία παιδιά του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όντως δικά του. Την ίδια περίοδο, ήρθε η αποκάλυψη που δεν περίμενε κανείς: Ο Γκίαν Ασαμόα δεν έχει λεφτά. Ο ποδοσφαιριστής που από το 2012 εισέπραττε από Αραβες και από το 2015 από τους Κινέζους, ξέσπασε κατά της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πληρωθεί ούτε μία φορά από την Καϊσέρισπορ, μετά την υπογραφή του το καλοκαίρι του ’17.

Η οικογένεια του αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά ο έλεγχος που έγινε, έδειξε ότι ο Γκίαν διατηρεί μόνο έναν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο έχει το εξής ποσό: 660 ευρώ. «Ολα όσα έχω, από πάνω μέχρι κάτω και από αριστερά μέχρι δεξιά, είναι αυτά τα λεφτά», είπε ο ίδιος και πέρασε στην επίθεση απειλώντας με διαζύγιο, αφού διατηρεί δεσμό με άλλη γυναίκα. Μέχρι που ήρθαν τα αποτελέσματα από το τεστ DNA… Τα τρία παιδιά του Γκίαν και της Γκίφτι, είναι όντως του Γκίαν, με συνέπεια στη Γκάνα να ξεσηκωθούν εναντίον του.

Ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να γίνει ο απόλυτος ήρωας, έγινε τελικά αυτός που χρεώθηκε τον «ιστορικό» αποκλεισμό του 2010 και σχεδόν μία δεκαετία μετά κατηγορείται ότι διαλύει την οικογένεια του, ότι προσβάλει τη σύζυγο του, ότι έχει κόψει κάθε επικοινωνία με τα παιδιά του και ότι είναι λάθος και οικονομικά: Είτε επειδή δεν είχε το μυαλό για να κρατήσει όσα έβγαλε -με τα ποσταρίσματα του στα social media τα τελευταία χρόνια να προδίδουν ένα πολύ ακριβό lifestyle- είτε επειδή κρύβει τα χρήματα του, με στόχο να απεμπλακεί από κάθε υποχρέωση απέναντι σε σύζυγο και παιδιά, για να ζήσει ελεύθερος τον νέο έρωτα του.

Ο Γκίαν Ασαμόα φαίνεται πως έχασε ακόμη ένα πέναλτι. Μάλλον πιο σημαντικό κι από αυτό του 2010…

-forzajuve.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.