Ο πλανήτης αλλάζει επειδή ο άνθρωπος δεν…αλλάζει

Δεν το συζητάμε. Βρωμίζεται ολοέν και περισσότερο ο πλανήτης, το σπίτι μας, η έδρα μας να το πούμε ποδοσφαιρικά για να γίνουμε περισσότερο αντιληπτοί. Τη γη, στην οποία γεννιόμαστε και πεθαίνουμε, την ρυπαίνουμε. Κι αυτό δεν μπαίνει σε καμιά συζήτηση. Είναι γεγονός. Αναμφισβήτητο.

Μαζεύτηκαν 16 επιστήμονες, σε συνέδριο συγκεκριμένο, για να αποφασίσουν, τελικά. Σουτάραμε τη μπάλα, αλλά που θα καταλήξει έτσι στρογγυλή που είναι και κυλάει με δύναμη; Για να μη λέμε πολλά, το κεντρικό ερώτημα ήταν αν ο πλανήτης έχει εισέλθει στην εποχή, στη νέα γεωλογική, την χωρίς επιστροφή. Οι περισσότεροι από τους ειδικούς, τους επιστήμονες, συμφώνησαν πως το έργο δεν θεραπεύεται. Ό,τι έγινε, έχει ήδη γίνει και δεν ξανάρχεται στα ίσα του. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η μειοψηφία έχει διαφορετική θέση. Το κακό δεν είναι τόσο απελπιστικό,Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θέμα χρόνου. Η ζωή στον πλανήτη έχει πάρει την κατηφόρα. Αυτό σημαίνει. Έχει ζωή τόσο… , πόσο; Για να μας πάρει ο διάολος από τους θεούς θέλουμε ακόμα 137 χρόνια, αν όχι τόσο, μετά από τέσσερις ή 14 αιώνες θα προκύψει η ζημιά. Και τι μας ενδιαφέρει, ρε; Μήπως θα ζούμε μετά από λίγα μόνο χρονάκια.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.