Ο παγκόσμιος πόλεμος έχει ξεκινήσει

Απίθανο φαινόταν να μπει, τελικά, ο Πούτιν στην Ουκρανία. Κι όταν πέρασε τα σύνορα της Ουκρανίας ο ρωσικός στρατός, απίθανο θεωρούνταν ότι το έργο θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο. Ακόμα και σήμερα εκεί που έφτασε το πράμα, πέμπτη μέρα της απίθανης θηριωδίας του Πόυτιν, λίγοι, πολύ λίγοι μιλάνε για παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο για αναβίωση του… ψυχρού πολέμου κάνουν λόγο.

Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανονικά. Απροκάλυπτα. Απλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα απέναντι στην οποία αισθάνονται αδύναμοι. Ανίκανοι να την αντιμετωπίσουν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό που συμβαίνει στα εδάφη της Ουκρανίας είναι πόλεμος. Παγκόσμιος πόλεμος. Κι όχι διότι ενδιαφέρει όλον τον πλανήτη. Όλες τις μεγάλες δυνάμεις, για τις μικρές ποιος ασχολείται. Το ότι η Αμερική, η Ευρώπη, η Κίνα δεν φόρεσαν κιόλας στρατιωτική στολή και δεν πήραν τα όπλα, δεν σημαίνει πως δεν ξεκίνησε κανονικά ο πόλεμος ο παγκόσμιος, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη πρώτη φάση του. Δεν έχει γενικευτεί ακόμα.

Τι, δηλαδή; Το κτήνος θα κάνει πίσω; Θα επιστρέψει στη φωλιά του, θα πει ”Σόρυ, έκανα λάθος, ένα αστείο, ξεχάστε το… ”. Έτσι νομίζουν, αλήθεια; Πως ο Πούτιν θα ζητήσει συγγνώμην.

-apodytiriakias

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.