Ο Μπερτάκης πότε θα αποφασίσει να μπει στο… πρωτάθλημα

Να μην πούμε πολλά. Είναι πολλά και… ποικίλα, αυτά που γίνονται, εννοείται και αθλιότητες, προκειμένου να μη ξεκινήσει ούτε και αυτό το πρωτάθλημα, στο γίγνεσθαι νύκτα. Αρκεί μονάχα να πούμε ότι η διαπλοκή οργιάζει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έχουν το επάνω χέρι.

Αθλιότητες είναι και τα πράγματα να μπαίνουν μόνα τους στο λούκι. Χωρίς παρεμβάσεις υπόγειες και εναέριες εκείνων, που για την άλφα και βήτα σκοπιμότητα βγάζουν το τραίνο από τις ράγες του. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αν πιστέψεις τα Ελληνικά ΜΜΕ – στην μεγάλη πλειοψηφία τους – το μάθαμε κι αυτό, λέω για το δελτίο του κορονοϊού. Η εικόνα δεν είναι καθόλου ιδανική έως και ειδυλλιακή θα έλεγα. Αρχίζουν την ανηφόρα πάλι τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι, οι θάνατοι.

Και λοιπόν; Το πρόγραμμα, όχι μόνο σήμερα, μήνες ολόκληρους, λέει πως μη κοιτάτε το καλοκαίρι, που φεύγει λόγω των φωτιών στη ζούλα. Χειμώνα, που θα υπάρχουν μόνο κλειστοί χώροι, η λύση δεν είναι άλλη, είναι το εμβόλιο. Μη το σκέφτεστε, αν θέλετε να τα δείτε ανοιχτά, ο κόσμος να μην χάσει το μεροκάματο, κάντε το. Εσείς οι μεγάλοι, όχι τα μωρά στη κούνια. Όλο και περισσότεροι εμβολιάζονται από τη μια και από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που λένε πως είναι αμαρτία. Ανοίγουν το στόμα και λένε ό,τι τους κατεβάζει η γκλάβα του. Έχουν άποψη για το οτιδήποτε. Και δεν τους κάνεις καλά με τίποτα. Και πως είναι δυνατόν αυτό, να τους κάνεις καλά. Επειδή όσο υπάρχει το ίντερνετ, τόσο θα υπάρχουν και φουκαράδες της προσκολλήσεως.

Τελικά, τι θα αποφασίσει ο Κώστας Μπερτάκης για το χειμώνα ; Ο Μπερτάκης, είναι ο θεός της Νύκτας, αυτός που κάνει παραγωγές επιπέδου και αυτός που φαντασιώνονται οι άλλοι να γίνουν. Επειδή είναι αυτός, λοιπόν, το Τσίπας Μπλοκ σου λέει ότι τώρα που η μπάλα «καίει», δεν θα μπει σε καμία προσπάθεια απόκτησης χρημάτων με ασέβεια προς τον κόσμο, πάμε να ανοίξουμε και ότι βγει. Εν ολίγοις και με μία λέξη: Αρπαχτή. Διασκέδαση με μέτρα δεν υπάρχει, κακά τα ψέματα. Θα προτιμήσει με ψυχραιμία πανεπιστημιακού επιπέδου, να κάνει διαχείριση της πολύ δύσκολης κατάστασης και να μπει στο γήπεδο, όταν πραγματικά πρέπει να μπει. Η ταχύτητα μετάδοσης του ιού να μειωθεί και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, να έχει κάνει το εμβόλιο.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.