Μπέος στο Tsipas Radio: “Ήθελα την Παναχαϊκή, δέχτηκα τρικλοποδιές- Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο”!

Ο Αχιλλέας Μπέος, στην πρώτη του συνέντευξη σε ιντερνετικό ραδιόφωνο, μιλάει αποκλειστικά στο Tsipas Radio και στον Ηλία Τσίπα, για την Παναχαϊκή, την φετινή προσπάθεια, για το τι τελικά παίζει ρόλο σε μια ομάδα, για να ξεχωρίζει, αναφέρεται στο πρωτάθλημα της Super League 2, αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα της Πάτρας, ονοματίζει αυτούς που τότε, του βάλανε τρικλοποδιές, ξεκαθαρίζει πως αποχωρεί από το ποδόσφαιρο και ότι από εδώ και πέρα, θα αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο στα προβλήματα της πόλης του, δεν θυμάται αν τον “κόκκινο” δήμαρχο της Πάτρας, τον είχε αποκαλέσει “κομμουνιστή κοπρίτη”, τους πολιτικούς, πάντως, σίγουρα, ναι.

Όταν ακούτε Πάτρα, το πρώτο που σας έρχεται στο νου, είναι η Παναχαϊκή ή ο κομουνιστής Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Καμία σχέση. Η Πάτρα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, έχει πολλά ενδιαφέροντα και συνδέεται ποδοσφαιρικά με την Παναχαϊκή”.

Σε ότι αφορά την Παναχαϊκή, διαχέεται από στόμα σε στόμα μια φήμη, που λέει πως ακούγοντας ότι η φετινή ομάδα, έχει δαπανήσει ένα ποσό γύρο στο ένα εκατομμύριο, εσείς χαμογελάστε, λέγοντας “Εγώ με τα μισά λεφτά, πήρα την άνοδο” Ισχύει η φήμη αυτή ;

“Όχι, εγώ ποτέ δεν γέλασα. Δεν θα ήθελα και δεν μου επιτρέπεται, να κριτικάρω έναν επιχειρηματία, ο οποίος, είτε έβαλε ένα ευρώ, είτε ένα εκατομμύριο ή δύο, είναι άξιος συγχαρητήριων. Γιατί τέτοιες εποχές, δεν υπάρχει πολύς κόσμος να βάζει λεφτά. Τώρα, τα πόσα έβαλε και με πόσα ανέβασα εγώ την ομάδα, είναι κάτι το διαφορετικό. Εγώ είχα σχολιάσει αρνητικά την εποχή που ήταν ο Κατσουράνης στην ομάδα. Με όλο αυτό το επιτελείο που υπήρχε εκεί, το μπάτζετ που είχαν και τα λεφτά που χαλάγανε. Είχα κάνει σύγκριση τότε, την δικιά μου ομάδα, τον Βόλο, που από τι ήξερα, είχε, τουλάχιστον, το 60-70% πιο μικρό μπάτζετ από την ομάδα της Παναχαϊκής. Κι πήρε σαν τρένο την άνοδο”.

Τι έφταιξε τότε στην Παναχαϊκή ;

“Δεν παίζει ρόλο το μπάτζετ. Παίζουν πολλά άλλα πράγματα σε μια ομάδα. Η οργάνωση, το πως να λειτουργεί και η ποιότητα των παικτών φυσικά. Το μπάτζετ δεν παίζει καθόλου ρόλο, γιατί μπορείς να πάρεις έναν παίκτη με 10 ευρώ και τον αντίστοιχο παίκτη να τον βρεις με πέντε”.

Για την φετινή Παναχαϊκή, έχετε άποψη ;

“Όπως σας είπα, είναι μια ιστορική ομάδα, έχει κόσμο. Δεν την έχω παρακολουθήσει, να σας πω την αλήθεια. Αλλά το πρωτάθλημα της Β Εθνικής, έχει πολλές συγκινήσεις. Στη προκείμενη περίπτωση, αυτός που θα βγει, θα είναι αυτός που θα έχει τα λιγότερα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Και την καλύτερη οργάνωση”.

Στην Πάτρα, κυκλοφορεί και μια άλλη φήμη. Η οποία, λέει πως παλιότερα, είχατε ενδιαφερθεί για την Παναχαϊκή. Και, μαλιστα, θέλατε να ενώσετε με την Θύελλα Πατρών. Αληθεύει ή καμία σχέση με την πραγματικότητα;

“Μόνο φήμες μου λες. Εγώ ξέρεις πως δεν ασχολούμαι με φήμες. Ασχολούμαι με γεγονότα. Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς τότε, ο κύριος Μακρής, επέλεξε τον …. Δεν ξέρω γιατί. Σε αυτό, έπαιξε σημαντικό ρόλο, βέβαια, και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, όπως και ο κύριος Λουκόπουλος. Αλλά η ιστορία, δυστυχώς, δεν τους δικαίωσε, για τις τρικλοποδιές που μου βάλανε τότε. Γιατί εάν πραγματικά τότε εντέλει είχα ασχοληθεί με την Παναχαϊκή, γνωρίζετε πολύ καλά που θα ήταν τώρα και τι ρόλο θα έπαιζε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο”.

Μιας και έχετε ήδη ρίξει την “βόμβα”, με δήλωση σας, ότι πουλάτε την ομάδα σας, τον Βόλο, σε Ισπανικό fund. Σκέφτομαι ενώ τώρα, ότι αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες στο μέλλον, ίσως να το σκεφτείτε πάλι για την Παναχαϊκή.

“Όχι, όχι, καμία σχέση. Εγώ αποχωρώ από το ποδόσφαιρο. Με έχει κερδίσει πλέον η πόλη μου. Τα τοπικά της προβλήματα. Έχω αγκαλιάσει τον κόσμο, την κοινωνία και αντιστρέφονται και οι ρόλοι. Με έχουν αγκαλιάσει και αυτοί. Δηλαδή, οι προσπάθειες που κάνουμε σε αυτή την πόλη, έχουν αναγνωριστεί από τον κόσμο και μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε.

Σε μια πιο παλιά σας δήλωση, είχατε χαρακτηριστει τον δήμαρχο Πατέρων, τον Κώστα Πελετιδη “κομμουνιστή κοπρίτη”. Εμμένετε στην άποψη αυτή ;

“Δεν το θυμάμαι αν τον είχα χαρακτηρίσει έτσι. Κοπρίτες έχω χαρακτηρίσει τους πολιτικούς απατεώνες. Και δεν το κρύβω και αυτή παραμένει η θέση μου. Σε ότι αφορά πολιτικούς που επί χρόνια βρίσκουν κάποιο τρόπο να ασχολούνται και να χρησιμοποιούν πράματα. Τέλος πάντως, εγώ είμαι άλλης νοοτροπίας και λογικής, γιατί δεν αισθάνομαι τον εαυτό μου πολιτικό”.

Και κλείνω, με μια ερώτηση που αφορά την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πήγαμε σε νέα σκληρότερα μέτρα. Καλώς το έκανε, ή από την άλλη, κακώς, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει αλλο;

“Ο κύριος Μητσοτάκης, δείχνει ότι έχει κάνει πάρα πολλά θετικά βήματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο του σε ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα. Γιατί απλά έχει να κάνει με την υγεία και ως εκ τούτου, ακολουθεί αυτά που θα του πουν οι λοιμωξιολόγοι και οι ειδικοί”.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.