Αυτός “απειλεί” στη νύχτα, στην μετα-covid εποχή

Δημήτρης Μουστάκας

Τον παίρνει τον Δημήτρη Μουστάκα να το παίξει μάγκας, όταν έχει μοιράσει λεφτά στον κοσμάκη. Ο καθένας που θέλει να γίνει αφεντικό στο γκουβέρνο, αυτή τη μαγκιά πρέπει να λανσάρει. Την γνήσια μαγκιά. Τη μαγκιά του δίνω. Του χαρίζω. Με τι λεφτά; Με τα δικά του λεφτά. Όχι με αυτά και τα άλλα, που πήρε από την κράτος, που τα αρπάζει από τους φόρους.

Ο Μουστάκας είναι και το άλλο. Με το δικό του χρήμα, από τις επιχειρήσεις του, να το εκμεταλλευτεί, τώρα με την πανδημία. Να μην την δει μόνο ως χασούρα, ως βράχια, ως μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός, ως σίγουρη χρεοκοπία, αλλά να βγει ακόμη περισσότερο μπροστά. Να πιστέψει ότι θα κάνει κέρδος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην νύχτα, μπήκε με το Ten Ten. Έριξε πάνω του αρκετά πολλά λεφτά, το «ανέβασε» κατηγορία, αλλά για τον κοσμάκη της νύχτας, η νύχτα ήταν. Περασμένα ξασμένα. Περασμένα ξεχασμένα;

Ερχόμαστε στα φρέσκα. Παρότι με τον κορονοϊό η κατάσταση έγινε στριμόκωλα, ο Μουστάκας το σκέφτεται σοβαρά, για την επόμενη σεζόν, που μάλλον τότε θα αποφασιστεί να ανοίξει. Να είναι πιο λάσκα ο κόσμος, πιο χαλαρός, χωρίς περιοριστικά μέτρα, lockdown και κρούσματα. Που τώρα πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Τι σκέφτεται δηλαδή; Να παραμείνει στη νύχτα, αλλά όταν άλλοι θα έχουν απειληθεί, αυτός να απειλήσει να βαρέσει με …μεγαλύτερο και πιο …πρεστιζάτο μαγαζί.

Διαβάστε επίσης : Για Μουστάκα όλοι στο σκάφος

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.