Ο Μελισσανίδης θέλει να αγοράσει κανάλι

Ψάχνει εδώ και αρκετό καιρό να βρει περιφερειακό κανάλι στην Αττική ο Μελισσανίδης, προκειμένου να κάνει «παιχνίδι», αφού βλέπει πως έχει άλλη δυναμική η τηλεόραση. Πιο σοβαρά σε λάβουν υπόψιν τους οι πολιτικοί. Το εκδοτικό εγχείρημα με την Ναυτεμπορική – που αρκετά καλά τρέχει ο γιος του Γιώργος – είναι μόνο η αρχή.

Ο Μελισσανίδης λοιπόν, όμως γράφει το edolio5, έχει διαπραγματευθεί είτε άμεσα είτε μέσω του διευθύνοντα συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, την αγορά περιφερειακού καναλιού με διάφορους ιδιοκτήτες (B. Ρέστη, Γ.Καρατζαφέρη κ.α) με τη μεγαλύτερη τύχη να έχει η ευόδωση της συνεργασίας του με τον Σέργιο Καλόγηρο, ιδιοκτήτη του Smile TV που έχει σχέσεις κουμπαριάς με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1999 ως 0-6 παίρνοντας τις αναλογικές τότε συχνότητες (60 και 39 UHF με παρεμβολή στην ΕΡΤ) του πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Junior’s TV το οποίο σταμάτησε τη λειτουργία του, με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου, επικαλούμενο συνεχείς παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, και λόγω παρεμβολών κατ’ εξακολούθηση στις προαναφερθείσες συχνότητες της ΕΡΤ.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μετονομάστηκε σε Smile TV και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταδίδει παιδικά προγράμματα. Αν οι δύο πλευρές τα βρουν και συμφωνήσουν στην τιμή αγοραπωλησίας (περί τα 3 εκατ. ευρώ), τότε η διαδικτυακή εκδοχή της «Ναυτεμπορικής» θα μετατραπεί σε linear περιφερειακό κανάλι. Θα το δούμε να ανταγωνιστεί το Action 24, το Kontra TV, το One TV, ακόμη και το Alert TV.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.