Δύσκολα ξεχνάει ότι είναι μπιζνεσμπαν

Έχω γράψει για την κυρία Τζάνετ Γέλεν, την αξιοσέβαστη Αμερικανίδα οικονομολόγο, ακαδημαίκό, υπουργό οικονομικών στην κυβέρνηση του Μπάιντεν. Μεγάλο κεφάλι στις ΗΠΣ η κυρία, από Νο1 σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον την είχε διορίσει ο Μπάρακ Ομπάμα πρόεδρο στην κεντρική τράπεζα της πλανηταρχίας. Ποιο είναι το θέμα.

Ρώτησαν την 78χρονη Janet Yellen, που μοιάζει περισσότερο με νοικοκυρά, ενώ είναι η κορυφή στον τομέα της: «Θεωρείτε ότι ο Ντόμνλντ Τραμπ κατανοεί κάτι συγκεκριμένο όταν αναφέρεται σε μακροοικονομική πολιτική;» Η απάντηση της γιαγιάς ήταν αρνητική.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύς κόσμος θεωρεί ότι αυτό το νούμερο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μιλάμε σοβαρά, δεν κάνουμε πλάκα. Μήπως ο βαψομαλλιάς ξαναβγεί και την επόμενη τετραετία, μάλιστα θριαμβευτικά, και άσε τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κι όλο το Χόλυγουντ να τον βρίζει.

Νούμερο ο Τραμπ, γραφικός, επιθεωρησιακός, γαμίκουλας, ό,τι άλλο του προσάπτουν, όμως επιχειρηματίας. Και σκέπτεται όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Και βάζει φρένο τόσο στους πρόσφυγες, αλλά και κωλοδάκτυλο στις αμερικάνικες πολυεθνικές που την έκαναν στην Κίνα και χάνει money το αμερικάνικο δημόσιο.Τι θα βγάλει η κάλπη; Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.