Ο μάγκας Πρίντεζης!

Γιώργος Πρίντεζης

Ο Γιώργος Πρίντεζης γενικά είναι ένας τύπος που είναι αποδεκτός και αρεστός ακόμα και στο αντίπαλο “στρατόπεδο” των “αιωνίων”καθώς ακόμα και στο ΟΑΚΑ ήταν συμπαθής. Προφανώς επειδή απέφευγε τις οπαδικές κορώνες και ήταν προσγειωμένος χωρίς να προσπαθεί για ιδίον όφελος να ανεβάσει τις μετοχές του με το να λέει πολλές φορές τα όσα οπαδικά θέλει να ακούει η μάζα. Και ξαφνικά σε ένα ποστ του στα σόσιαλ μίντια ανήμερα αν δεν κάνω λάθος της μεγάλης μας εορτής της Παναγιάς μας,έβαλε πολύ σωστά το Π Θ Ο . Δηλαδή πατρίς,θρησκεία,οικογένεια. Και ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου και των φιλάθλων όχι μόνο του Ολυμπιακού,έσπευσε να κάνει λάικ και να σχολιάσει θετικά,υπήρξαν και κάποιοι που ενοχλήθηκαν και προέβησαν σε αρνητικά σχόλια ή και άρθρα.

Δημοκρατία έχουμε ακόμα νομίζω στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές τουλάχιστον ,οπότε όλα είναι ανεκτά όταν δεν υβρίζουν. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψη του. Για μένα ο Πρίντεζης ανέβηκε ακόμα περισσότερο στα μάτια μου καθώς σε μια εποχή που θεωρείται ταμπού να μιλας για διαχρονικά και παραδοσιακά της χώρας μας και όχι μόνο ιδανικά,πολλοί διάσημοι αποφεύγουν κάθε τοποθέτηση επ αυτού. Δυστυχώς όπως έχω πει και σε εκπομπές μου,άρθρα μου και ποστ μου,έχουμε φτάσει σε ένα σημείο “ποινικοποίησης” της αγάπης για την πατριδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ω ναι….Αγαπάμε την πατρίδα μας,την θρησκεία μας και τον θεσμό της οικογένειας. Αυτό δεν μας κάνει ούτε χουντικούς(σ.σ μακρυά από εμάς…),ούτε ρατσιστές(σ.σ μήπως ρατσισμός είναι να μην σε αφήνουν να εκφράζεσαι ελεύθερα για τα ιδανικά σου χωρίς να ενοχλέις κάποιον ή να καταπατείς κάποιο νόμο;),ούτε ακροδεξιούς(επίσης μακρυά από εμάς). Βέβαια τα ίδια λένε και για τον Τραμπ που στηρίζει την χώρα του. Βρισκόμαστε σε μια εποχη που στο πλαίσιο της ακραίας παγκοσμιοποίησης θεωρείσαι τρε μπανάλ και γραφικός σε πρώτη φάση αν εκφράζεις παλιά ιδανικά. Και γι αυτό άλλωστε δεν βρίσκω και δουλειά κακά τα ψέματα σε ραδιόφωνο αν και πρωτος σε ακροματικότητα στην ζώνη μου ! Τα ΜΜΕ έχουν μπει στο συνολό τους σε ταύτιση με την νέα τάξη πραγμάτων που δεν θέλει να ακούει για πατρίδα,θρησκεία ,οικογένεια.Τι να κάνουμε όμως,δεν ενοχλούμε κανέναν και εμείς αυτά πιστεύουμε με απόλυτο σεβασμό ως προς τον καθένα αντίθετο. Ο Πριντεζης κέρδισε πολλούς νέους θαυμαστές για το θάρρος του γιατί φτάσαμε στην επικίνδυνη εποχή να θέλει θάρρος να πεις την γνώμη σου αν δεν αρέσει στο σύστημα. Κέρδισε και αρκετούς haters πως τους λενε όσους μετά από κάτι δεν σε πάνε….

Αλλά όπως λένε και οι σοφοί,αν αρέσεις σε όλους μάλλον είσαι δημοσιοσχετίστας και δεν λες ποτέ την αλήθεια….Ενας άνθρωπος με άποψη και γνώμη δεν γίνεται να αρέσει σε όλους και θα έχει και εχθρούς… Ο Πρίντεζης είναι μάγκας γιατί λέει την γνώμη του ,αρέσει δεν αρέσει. Πρόβλημα του καθενός είναι η γνώμη του και αποψή του επ αυτού. Ούτε δεν αποδέχεται την παγκοσμιοποίηση-σ.σ όταν ειναι για καλό-κάποιος που πιστεύει στην πατρίδα του και τις παραδόσες της ,στον θεσμό της οικογένειας και φυσικά στην θρησκεία του αν και ερχεται η εποχή που θα λοιδωρείται όποιος μιλά για τον Χριστό μας. Μάγκας Πρίντεζης λοιπόν που πάνω απ όλα μιλά ελευθερα παρά την θέση του ….

Ασχέτως αν αρέσει ή δεν αρέσει,πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της δημοκρατίας που μέσα σε αυτούς είναι και η ελεύθερη έκφραση. Αν και πλέον ειδικά στην Ελλάδα είναι ένας θεσμός που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως… Χρειάζονται τέτοιες επώνυμες φωνές που δίνουν κουράγιο και δύναμη και σε άλλους να εκφράζουν τα πιστεύω τους δημόσια χωρίς να κατακρίνονται…..Σε μια εποχή που προσπαθούν να σε ταυτίσουν με απαρχαιωμένες καταστάσεις και παράνομα στοιχεία που χρησιμοποίησαν σε σλόγκαν τους τις διαχρονικές αυτές εκφράσεις …Μαζί σου Γιώργο και …ξιδάκι σε όσους ενοχλήθηκαν!

-Σωτήρης Γεωργίου/Basket Blog

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.