Ο λύκος Τάισον έγινε αρνάκι: Η εντυπωσιακή αλλαγή του μετά το δηλητήριο φρύνων που καπνίζει 3 φορές τη μέρα

«Την πρώτη φορά πήγα να πεθάνω»…

Γροθιά. Δεξιά. Μπουμ. Έπειτα άπερκατ με το αριστερό- ένα κόκκινο, αιμάτινο τριαντάφυλλο ανθεί στο κέντρο του εγκεφάλου του αντιπάλου του και μπαμ, ξαπλώνει θορυβωδώς στο καναβάτσο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο ίδιος, πανηγυρίζει. Μόλις στα 20 του χρόνια έχει γίνει ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών. Η πρωτοφανής ωμή του δύναμη, η αδιανόητη ταχύτητα (ιδίως για άνθρωπο των δικών του κιλών) και η αγωνιστική του «λύσσα» τον έκαναν αήττητο για σειρά ετών και δεν ήταν λίγοι εκείνοι πως θεωρούσαν πως θα μπορούσε να εκθρονίσει τον αξεπέραστο Μοχάμεντ Άλι και να είναι αυτός ο νικητής της άτυπης μάχης για τον κορυφαίο μποξέρ όλων των εποχών.

Η μετάβαση από τις φωτεινές ημέρες της εύγευστης σαμπάνιας, όμως, στις σκοτεινές του μουχλιασμένου ξιδιού ήταν τάχιστη: ένας βιασμός τον οδήγησε στη φυλακή και τότε η πτώση ήταν εκκωφαντικών διαστάσεων.

Στον αγωνιστικό και κοινωνικό ξεπεσμό του Μάικ Τάισον– περί ου ο «ερμαφρόδιτος» λόγος- συνετέλεσαν, βέβαια, και τα πάθη του: το ποτό και τα ναρκωτικά οδήγησαν τον αλλοτινό αήττητο Iron Mike στα νύχια της παρακμής (αν και μετά την αποφυλάκισή του ανέβηκε ξανά, για λίγο, στην κορυφή της κατηγορίας του και επανέκτησε τις ζώνες που είχε χάσει).

Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, ο 55χρονος σήμερα Αμερικανός αμφιλεγόμενος θρύλος του μποξ δεν έχει φύγει εντελώς από την αγκαλιά των ναρκωτικών: μιλώντας από τη «Χώρα των Θαυμάτων», ένα συνέδριο του Μαϊάμι αφιερωμένο στις παραισθησιογόνες ουσίες, εξομολογήθηκε πως απνίζει  δηλητήριο φρύνου (!) έως και τρεις φορές την ημέρα για την ισχυρή ψυχεδελική του δράση και ισχυρίζεται ότι τον έχει κάνει πιο δημιουργικό και συγκεντρωμένο.

«Η ζωή και ο θάνατος πρέπει και τα δύο να είναι όμορφα, αλλά ο θάνατος έχει κακή φήμη. Ο φρύνος με έχει διδάξει ότι δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα. Υπάρχει ημερομηνία λήξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έπαιρνα βαριά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, οπότε σκέφτηκα γιατί όχι; Σε στέλνει σε μια άλλη διάσταση. Πριν καπνίσω τον φρύνο, ήμουν χάλια. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισα ήταν ο εαυτός μου. Είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα άτομα με μεγάλο εγώ συχνά έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Χρησιμοποιούμε τον εγωισμό μας για να το κρύψουμε. Ο φρύνος απογυμνώνει το εγώ», προσέθεσε, τονίζοντας πως την πρώτη φορά που δοκίμασε το εν λόγω ναρκωτικό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ζύγιζε πάνω από 100 κιλά και είχε αφεθεί τελείως στην αγκαλιά των καταχρήσεων.

Ο λύκος Τάισον έγινε αρνάκι: Η εντυπωσιακή αλλαγή του μετά το δηλητήριο φρύνων που καπνίζει 3 φορές τη μέρα

Δοκίμασε, λέει ο ίδιος, το συγκεκριμένο δηλητήριο προκειμένου να χάσει κιλά και να μπορέσει να κάνει το comeback (όπως και, εν μέρει, έκανε) στην πυγμαχία και να βρει τον εαυτό του.

Και μπορεί ολ’ αυτά ν’ ακούγονται σχεδόν ιδεατά- οι «συνέπειες», ας το πούμε έτσι, της χρήσης φρύνου- όμως δεν είναι ακριβώς έτσι στην πραγματικότητα.

Το αντίθετο, θα λέγαμε: οι τοξικές εκκρίσεις του φρύνου της ερήμου Sonoran, που απωθούν τα αρπακτικά ζώα, μετατρέπονται σε μια ξηρή πάστα που καπνίζεται και οδηγεί γρήγορα σε πολύ έντονη και αισθητή επήρεια, σύμφωνα με το Κέντρο Εθισμού. Το «τριπ» μπορεί να σε καταστήσει σωματικά ανήμπορο για περίπου μισή ώρα.

Ο λύκος Τάισον έγινε αρνάκι: Η εντυπωσιακή αλλαγή του μετά το δηλητήριο φρύνων που καπνίζει 3 φορές τη μέρα

«Δεν είναι ένα ναρκωτικό για ψυχαγωγική χρήση. Μεγάλη δόση φέρνει λιποθυμία και αποσύνδεση από το μυαλό και το σώμα του χρήστη. Μπορεί να προκαλέσει κρίση άγχους και να καταλήξεις σε δωμάτιο κλινικής έκτακτης ανάγκης», εξηγεί σχετικά ο Άλαν Κ. Ντέιβις από την Ψυχεδελική Ερευνητική Μονάδα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παρά τα καμπανάκια κινδύνου που ηχούν πιο δυνατά κι από καμπάνα σε εκκλησία χωριού που την χτυπάει πιτσιρικάς με αυξημένο θρησκευτικό ζήλο, ο Τάισον επιμένει:

«Η χρήση του δηλητηρίου  του φρύνου είναι να φτάσεις τις υψηλότερες δυνατότητές σου», λέει στην Post. «Βλέπω τον κόσμο διαφορετικά. Είμαστε όλοι ίδιοι. Όλα είναι αγάπη».

Ναι, ο τύπος που κάποτε δάγκωνε τ’ αυτιά των αντιπάλων του και είχε τεράστια προβλήματα διαχείρισης θυμού ορμώντας σε όποιον και σε ό,τι κινείτο, τώρα κάνει λόγο για αγάπη.

Ρε τον φρύνο…

-menshouse.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.