Ο κύριος δεξιά -στο βίντεο της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη- έχει μεγάλο ενδιαφέρον

Καταλαβαίνω πως είναι αποκρουστικό το βίντεο με την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά από εργαζόμενους στο Blue Horizon της Attica Group -όλες οι δολοφονίες είναι αποκρουστικές-, αλλά αξίξει κάποιος να παρακολουθήσει τις κινήσεις του ανθρώπου που διακρίνεται δεξιά στο βίντεο.

Αρχικά, αυτός ο αξιωματικός του Blue Horizon είναι ο πρώτος που σπρώχνει τον Αντώνη Καρυώτη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αμέσως μετά, έρχεται ο δεύτερος αξιωματικός που αισθάνεται πιο αφεντικό και από τα αφεντικά του, οπότε σπρώχνει τον Αντώνη Καρυώτη και τον ρίχνει στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο άλλος αξιωματικός κάνει αμέσως μια στροφή και απομακρύνεται από το σημείο, ενώ ο αξιωματικός που έριξε τον Αντώνη Καρυώτη στην θάλασσα, μένει εκεί και αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει.

Ο αξιωματικός που απομακρύνεται σκέφτεται ήδη πως αυτός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε.

Φεύγει μακριά από το σημείο και το μυαλό του έχει πάρει ήδη φωτιά: “Δεν τον έριξα εγώ στην θάλασσα, εγώ απλά τον έσπρωξα, όσο ο καταπέλτης ήταν κατεβασμένος. Εγώ την δουλειά μου έκανα, εντολές εκτελώ. Ο άλλος ο μ@λάκας τον πέταξε στην θάλασσα. Υπάρχουν άραγε βίντεο που να δείχνουν πως κι εγώ τον έσπρωξα; Εντάξει, εφοπλιστές το έχουν το πλοίο, θα το καλύψουν αυτό που έγινε, δεν τους συμφέρει να πάρει διάσταση αυτό που έγινε” και άλλα τέτοια.

Πιθανότατα, αυτός ο αξιωματικός λέει στον άλλον αξιωματικό -που στέκεται πιο πίσω- “Είδες τι έκανε ο μ@λάκας; Τον έριξε στην θάλασσα.”. Και θα το λέει αυτό για τον συνάδελφό του, με τον οποίο ένα λεπτό πριν ήταν πολύ κολλητοί.

Αυτός ο αξιωματικός που απομακρύνεται είναι ο μέσος Έλληνας που δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα και ελπίζει να τη βολέψει και να την βγάλει καθαρή.

Αυτός ο αξιωματικός είναι ο τύπος που, όταν κλωτσάνε κάποιον μπροστά του στον δρόμο, μπορεί να πει “Ρίχτε του κι άλλες” ή να χώσει κι αυτός μια κλωτσιά, αλλά, αν τον σκοτώσουν στο ξύλο, αυτός δεν ξέρει τίποτα.

Είναι ο τύπος που, όταν η εταιρεία απολύει έναν συνάδελφό του, κάνει πως δεν τον ήξερε και είναι πολύ χαρούμενος που δεν βρίσκεται στην θέση του, ενώ, αν ο απολυμένος συνάδελφος στραφεί κατά της εταιρείας, είναι βέβαιο πως θα πάει στο δικαστήριο για να υποστηρίξει την εταιρεία.

Αν δεν υπήρχε το βίντεο, αυτός ο αξιωματικός που απομακρύνεται μάλλον θα ήταν ήδη στα social media και θα έγραφε μύδρους κατά του συναδέλφου του, θα έλεγε πόσο απάνθρωπο είναι να πετάς έναν άνθρωπο από το πλοίο στην θάλασσα, πόσο δεν ταιριάζει αυτό με το ήθος των Ελλήνων ναυτικών που είναι παλικάρια, και άλλα τέτοια, ενώ θα κατέληγε με την απορία “Μα πώς γίναμε έτσι;”.

Όπως κάνουν και πάρα πολλοί Έλληνες, που είναι ακέραιοι και αθώοι στα social media -και έχουν το δάχτυλο πάντα σηκωμένο-, αλλά είναι πολύ καθάρματα στη ζωή τους.

Στον καθρέφτη, παιδιά, στον καθρέφτη.

(Τέσσερις αξιωματικοί του Blue Horizon είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Αντώνη Καρυώτη και ήδη σκέφτονται πως θα ρίξει ο ένας την ευθύνη στον άλλον, ενώ υπάρχει και η παντοδύναμη εταιρεία, οπότε θα την βρουν τη λύση οι εφοπλιστές που έχουν το πλοίο, αφού, όπως μας ενημέρωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης -σε πλοίο του οποίου βρέθηκαν πριν από μερικούς μήνες 850 κιλά κοκαΐνη-, “οι εφοπλιστές έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και την ελληνική κυβέρνηση”. Αν οι εφοπλιστές έχουν χεσμένο τον Έλληνα πρωθυπουργό, σκεφτείτε πόσο χεσμένη έχουν την ελληνική Δικαιοσύνη.)

πηγή : pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.