Ο Κωνσταντίνος Ψηλός, γνωστός με το παρατσούκλι ο «ΧΟΥ», που στα μπουζούκια χάλαγε μίνιμουμ 20 με 30 χιλιάδες ευρώ, σε κάθε του έξοδο…Κατηγορείται για απάτη – μαμούθ! Οι εταιρίες που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης, εξέδωσαν εικονικά παραστατικά αξίας ΦΠΑ 16.000.423 ευρώ και έλαβαν εικονικά παραστατικά 13.545.119 – Στη δικογραφία υπάρχει και το όνομα του Θοδωρή Λανταβού (με τη Lamborghini)

Ο 51χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ψηλός το 2020, είχε κλείσει prive τη Louis Vuitton στην Βιέννη, για να ψωνίσει η τότε αρραβωνιαστικιά του πρώην εστεμμένη Μαρία Ψηλού (το επώνυμο ήταν συνωνυμία) 

Χλιδάτη ζωή, χιλιάδες ευρώ σε ψώνια, ένα τριώροφο με υπηρέτες, ακριβά αυτοκίνητα, φλεξάρισμα που ζαλίζει, εμφανίσεις σε όλα τα κοσμικά event. Και πολλά λουλούδια στα μπουζούκια. Δεν έπεφτε κάτω από 20 με 30 χιλιάδες ευρώ, κάθε φορά που έβγαινε ! Δεν είχε επιλογή συγκεκριμένου τραγουδιστή, κυκλοφορούσε παντού!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Ψηλός, που οι περισσότεροι τον ήξεραν ως «ΧΟΥ», ήταν ο εγκέφαλος της απάτης των 85 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Και όχι όπως το «γέννησε» το Τσίπας Μπλοκ. Ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα του Θοδωρή Λανταβού. Καλός, πολύ καλός και αυτός νυχτερινός πελάτης, κυκλοφορεί από το 2010 με Lamborghini.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, δραστηριοποιούνταν στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών.

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθησαν -11- άτομα, από τα οποία τα -10- είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και για παράβαση των νόμων περί όπλων, επιβλαβών φαρμάκων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ, παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -23- άτομα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διάρκεια και συγκεκριμένη δομή και οργάνωση, με σκοπό τη συγκάλυψη της μη απόδοσης Φ.Π.Α. ή της παράνομης θεμελίωσης δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α., την είσπραξη παράνομου οικονομικού όφελος και την παρακράτηση παράνομων οικονομικών ενισχύσεων από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ανύπαρκτων εταιριών εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας ή νομικών οντοτήτων που έχουν τα χαρακτηρίστηκα του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Κατά τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -54.186- ευρώ,
  • -2- πιστόλια,
  • -2- καραμπίνες,
  • πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων,
  • -6- μαχαίρια,
  • σιδερογροθιά,
  • -8- πολυτελή οχήματα,
  • -59.989- απαγορευμένα φαρμακευτικά δισκία,
  • -171- ηλεκτρονικά τσιγάρα και
  • πλήθος κινητών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, δεσμεύτηκαν 1.556.333,82 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς -22- επιχειρήσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Ελληνικό Γραφείο Ευρωπαίων Εισαγγελέων.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.