Ο επιχειρηματίας που αγοράζει κασέτες! Το παρασκήνιο της “ηχογράφησης Βγενόπουλου”, η συνομιλήτρια Δημητρούλα Μαράτου που σήμερα εργάζεται στον Ρέστη και… η άλλη “ηχητική βόμβα” που έρχεται – Η δικαίωση του αντιεισαγγελέα του Α.Π. Γιάννη Αγγελή που φώναζε ότι ο κυρ Αντρέας “ψαχνόταν”

Τα ηχητικά έχουν τον έμπορό τους. Μη φανταστείτε πως πάει κάποιος κάπου και με συνθηματικό ζητάει μια συνομιλία Βγενόπουλου με τον τάδε. Τις αγορές έχει αναλάβει επιχειρηματίας ο οποίος, γαλαντόμος γαρ, δίνει όσα όσα για να αγοράσει ηχητικά που μπορούν να υπονοήσουν έστω εμπλοκή κάποιων εχθρών του. Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν το ηχητικό της Δήμητρας Μαράτου. με τον μακαρίτη Βγενόπουλο το οποίο «έπαιξε» το iefimerida του Χρήστου Ράπτη προέρχεται από αγοραπωλησία, αλλά γνωρίζω από πρώτο χέρι ποια είναι η ιστορία του πριν από τη δημοσίευση.

Η Δ.Μ. λοιπόν, η οποία αυτό τον καιρό εργάζεται για τον όμιλο Ρέστη, προσέγγισε περί το 2016 τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος ήταν σε δύσκολη θέση. Διάφορα σκάνδαλά του έβλεπαν το φως της δημοσιότητας (από το Hot Doc τότε και το Κουτί της Πανδώρας) και ήταν υπό εισαγγελική έρευνα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο επιχειρηματίας αγωνιούσε για την έκβαση των υποθέσεων, αλλά απ’ ό,τι είχε καταγγείλει τότε ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, είχε βρει διάφορους φιλότιμους στη Δικαιοσύνη να τον εξυπηρετήσουν. Από την ηχογράφηση αναδεικνύεται ότι ο Βγενόπουλος ψαχνόταν αλλά έπεφτε σε απατεωνίσκους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

 Ο Βγενόπουλος έκανε αρκετές επαφές με την Δήμητρα που εκείνη την περίοδο είχε δεσμό με άνθρωπο που μπορούσε να δικαιολογηθεί ή δήθεν επαφής της με τα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης και να παραμυθιάσει τον Βγενόπουλο,  και ηχογράφησε όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις τους. Στη συνέχεια, έχοντας το υλικό, ανακοίνωσε ότι η Θάνου τον εκβιάζει για χρήματα. Ο Βγενόπουλος αποφάσισε, προκειμένου να αποκτήσουν υπόσταση όσα είπε, να δώσει στη δημοσιότητα τα ηχητικά. 

Έπεσαν όμως πάνω του οι δικηγόροι του και του είπαν ότι θα εκτεθεί γιατί όλα αυτά το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι ηχογράφησε παράνομα μια απατεώνισσα που εμφανιζόταν ως απεσταλμένη της Θάνου. Μάλιστα ο ένας εκ των δικηγόρων του, ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στη δίκη του Βγενόπουλου με τον Κώστα Βαξεβάνη, όταν έγινε αναφορά σε αυτό το περιστατικό έτσι ακριβώς χαρακτήρισε τη Δ.Μ. για να καλύψει τον πελάτη του: «μια απατεώνισσα που λοιδορούσε τη Θάνου».

Να όμως που έξι χρόνια μετά ακούμε την Δημητρούλα σε ηχητικά και διάφοροι ολόγυρα ορκίζονται ότι εκπροσωπεί τη Θάνου. Λένε δηλαδή όσα δεν τόλμησε τελικώς να πει ο ίδιος ο Βγενόπουλος.

Και το ερώτημα είναι ποιος διακινεί τα ηχητικά που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ο μακαρίτης επιχειρηματίας; Κάτοχοι των ηχητικών πάντως ήταν κάποιοι δικηγόροι, ενώ ο Βγενόπουλος φαίνεται να είχε ενημερώσει και τον Βαγγέλη Βενιζέλο σε κρυφή συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στο Κολωνάκι, την οποία είχε αποκαλύψει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης. Κάτι μου λέει πάντως ότι ο γνωστός επιχειρηματίας που μαζεύει κασέτες θα ρίξει και άλλη μια στην πιάτσα. 

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.