Ο εµφύλιος στο γήπεδο της Ιντρακάτ και του… Θωµά

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα που έχει ξεσπάσει στον Πειραιά, µε αφορµή την επιχειρηµατική, πολιτική και ποδοσφαιρική σύγκρουση που µαίνεται ανάµεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τις τελευταίες ηµέρες πυροδοτήθηκε νέος γύρος, καθώς τα Μέσα Ενηµέρωσης που ελέγχει ο εφοπλιστής εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση κατά του Σωκράτη Κόκκαλη, µε τον Πέτρο Κόκκαλη να αποχωρεί µε δηµόσιες αιχµές εναντίον του Β. Μαρινάκη. 

«Επί 15 χρόνια που ήµουν εγώ πρόεδρος του Ολυµπιακού πολιτικό αντίπαλο δεν είχαµε. Οι αντίπαλοί µας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήµατα ήταν πάντα θεσµικά. Η νέα λογική του Ολυµπιακού, δεν µε εκφράζει». Τα παραπάνω λόγια που χρησιµοποίησε ο Πέτρος Κόκκαλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισµό του έργου του ως δηµοτικού συµβούλου Πειραιά ήταν «καρφιά» µε σαφείς αποδέκτες. Κατευθύνθηκαν τόσο προς τον ιδιοκτήτη του Ολυµπιακού Β. Μαρινάκη όσο και προς τον δήµαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο τελευταίος ήταν, άλλωστε, εκείνος που ουσιαστικά οδήγησε στην έξοδο από τον συνδυασµό «Πειραιάς Νικητής» τον παλιό του εργοδότη και φίλο, Π. Κόκκαλη, µε αφορµή δηµοσιεύµατα που τον εµφάνιζαν να κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά του Π. Κόκκαλη για το πώς εµπλεκόταν στα πολιτικά δρώµενα της χώρας η ΠΑΕ Ολυµπιακός επί των δικών του ηµερών, σε σύγκριση µε τα όσα πράττει η νυν ιδιοκτησία του συλλόγου, ήταν επί της ουσίας η απάντηση προς την πλευρά του εφοπλιστή, που έχει καταστήσει το κυβερνών κόµµα ως τον «νούµερο ένα» εχθρό της οµάδας.

Πάντως, η εβδοµάδα που προηγήθηκε της απολογιστικής συνέντευξης του Π. Κόκκαλη κάθε άλλο παρά ήσυχη ήταν, καθώς τα Μέσα Ενηµέρωσης που ελέγχονται είτε άµεσα είτε έµµεσα από τον Β. Μαρινάκη εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση, µε χτυπήµατα κάτω από τη µέση, εναντίον του Σ. Κόκκαλη.

Ενδεικτικό ήταν το πρωτοσέλιδο της εφηµερίδας «Παραπολιτικά», που χαρακτήριζε τον Π. Κόκκαλη ως τον «ευρωβουλευτή των Panama Papers». Την ίδια στιγµή, δηµοσιεύµατα-καρµπόν έκαναν τον γύρο του ∆ιαδικτύου στα ηλεκτρονικά Μέσα που ανήκουν στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυµπιακός. «Λάδι στη φωτιά» της σύγκρουσης ανάµεσα στις δύο «ερυθρόλευκες» οικογένειες έριξε την Πέµπτη η ανακοίνωση του πλειοδότη για την κατασκευή των έργων της Περιφέρειας Αττικής, περιµετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Nέος κύκλος επιθέσεων για την Ιντρακάτ

Η εταιρεία Ιντρακάτ, συµφερόντων Σ. Κόκκαλη, που αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου, ήταν η αφορµή για έναν νέο κύκλο επιθέσεων από την πλευρά του Β. Μαρινάκη προς την πλευρά Κόκκαλη. «Οχι ακριβώς σαν… βόµβα, αφού όλοι είχαµε καταλάβει πλέον το πώς παίζει το παιχνίδι και σε ποια πλευρά του τραπεζιού κάθεται, αλλά όπως και να το κάνεις πλέον έπεσαν οι µάσκες για τα καλά! Είδαν και οι τυφλοί! Η Ιντρακάτ του Σωκράτη Κόκκαλη µειοδότησε και πήρε το έργο της υπογειοποίησης της “Αγια-Σοφιάς”! Της “Τζαµπασοφιάς”, της “Αρένας ∆ούρου”» ανέφερε αθλητική ηλεκτρονική σελίδα που εκφράζει τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυµπιακός.

Μάλιστα, το συγκεκριµένο δηµοσίευµα επανέλαβε σε ακόµα πιο σκληρή γλώσσα τα όσα χρεώνει συνολικά στον Σ. Κόκκαλη το περιβάλλον του Β. Μαρινάκη. Από τα χρέη του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» µέχρι τον Θωµά Μητρόπουλο και την ΕΠΟ. «Αναρωτιόµασταν ο κόσµος του Ολυµπιακού γιατί δεν µαζεύει το πιστό σκυλί του και το αφήνει να αλωνίζει και να µαχαιρώνει πισώπλατα τον Ολυµπιακό και σε ΕΠΟ, και σε ΚΕ∆, και παντού (…). Να µάθουµε, δηλαδή, γιατί µας έσφαζαν τα πουλέν του Θωµά, οι Παπαπέτρου και Ευαγγέλου, να καταλάβει ο κόσµος τον ρόλο τους στα δύο πρωταθλήµατα που έχασε ο Ολυµπιακός και να τελειώνουµε…» αναφέρει ανάµεσα σε άλλα το δηµοσίευµα.

Μάλιστα, κλείνει µε τη σηµείωση ότι «ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και δε θα αφήσει ο κόσµος του Ολυµπιακού να κλείσει…», δήλωση που εκλαµβάνεται ως συνέχιση της σύγκρουσης, µε ακόµα σκληρότερους όρους, καθώς ο συντάκτης προειδοποιεί ότι σε αυτήν τη µάχη θα παρέµβουν και οι οπαδοί του Ολυµπιακού. Πάντως φαντάζει δύσκολο να στραφούν οι φίλοι της οµάδας εναντίον του ανθρώπου που έβγαλε τον σύλλογο από τα «πέτρινα χρόνια» και που τον διατήρησε στην κορυφή για σχεδόν µία δεκαπενταετία. Μάλιστα, σε µια εποχή που καθιερώθηκε από τους παράγοντες των αντίπαλων οµάδων ο όρος «παράγκα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατονοµάζοντας εκείνα τα χρόνια ως δηµιουργούς της τους Σ. Κόκκαλη και Θ. Μητρόπουλο, τους ανθρώπους δηλαδή που σήµερα κατηγορούνται από τον Ολυµπιακό ως «υπεύθυνοι» για το ότι έχασαν την ΕΠΟ.

 – από ρεπορτάζ του Ν. Κωστίδη στο Έθνος της Κυριακής

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.