Ο Δημήτρης Φιντιρίκος έδωσε νόημα στο πένθος και την απώλεια του

Γιώργος Καρπής- Δημήτρης Φιντιρίκος

Πρόλογος. Ο νεαρός, πετυχημένος και γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, κάνει δωρεές πολλές και μοιράζει μόνο χαρές, στα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και η προσοχή του, η περισσότερη, πέφτει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».. Το έχετε καταλάβει. Σίγουρα. Τελευταίο του μεγαλειώδες έργο, η ανακαίνιση του παιδότοπου και του σχολείου, που ξεκίνησε, που το ανέδειξε το τσιπας μπλοκ.

Εδώ, θα βγάλω από το περιθώριο, από το αρχείο, από το μουσείο, μια ιστορία, που ξεκίνησε με πόνο και δάκρυα και έχει μεταμορφωθεί σε αγάπη. Που τα πάντα εξηγεί. Αράξτε στην πολυθρόνα σας και διαβάστε…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

25 χρόνια στρατιωτικός, από την κάτω Αχαΐα, με το όνομα Γιώργος Καρπής. Η απώλεια της κόρης του, πριν ένα μισή χρόνο, απόν την παλιό αρρώστια και στη χειρότερη μορφή της, τον συγκλόνισε. Τον έκανε να κάνει τα πάντα, ώστε να μην το περάσει άλλος γονιός. Τι έκανε δηλαδή στη πράξη ; Έβαλε ως στόχο να βρει ανθρώπους δυνατούς, να στηρίξουν με δωρεές, το σπουδαίο έργο, του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Να γίνει καλύτερη η καθημερινότητά των μικρών ηρώων.

Στόχος συγκεκριμένος ο Δημήτρης Φιντιρίκος, γιατί τον έβλεπε από το Instagram, ότι ποικιλοτρόπως παρέχει την βοήθεια του. Ξεκινάει το ψάξιμο. Τυχαίνει να είναι Τρίτη του Πάσχα, πέρυσι.. Τυχαίνει να είναι για καφέ στην Πάτρα. Τυχαίνει την προηγούμενη ημέρα, να έχει δει πάλι από το ίνστα, ότι ο πατρινός επιχειρηματίας εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, Δημήτρης Φούφουλας, ότι ήταν σπίτι του Φιντιρίκου. Τυχαίνει ο αδερφός του, να τον γνωρίζει, καθώς δουλεύει σε εταιρία με ποτά και συνεργάζονται. Συμβαίνουν όλα αυτά τα τυχαίνει, και γίνεται το θαύμα.

Ο Γιώργος Καρπής ζητάει από τον Φούφουλα, να του κάνει επαφή με Φιντιρίκο, και αυτός δεν το αργεί καθόλου. Ήξερε το δράμα που τράβηξε. Δεν περνάνε 5 λεπτά, χτυπάει το τηλέφωνο, ο Φιντιρίκος τον καλεί και του λέει : “Να βρεθούμε, να μου πεις, πως μπορώ να βοηθήσω”. Περνάει το Πάσχα, γυρνάει από τις διακοπές στη Κρήτη, και το σημείο συνάντησης, ορίζεται το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Στο δωμάτιο, που πέθανε το παιδί του, παρουσία της διευθύντριας. Ζορίστηκε πολύ εκείνο το βράδυ, ζόρικο μέρος για ευαίσθητους.

-Καρράς : Χρειαζόμαστε ένα ψυγείο, να το κάνουμε εντειχιζόμενο, ώστε να είναι πιο όμορφο και πιο χρωματιστό, για τα παιδιά”

-Φιντιρίκος “Πάρτε μέτρα, ανακαίνιση όλο”

Έτσι ξεκίνησε το έργο, εντελώς έτσι, ο Γιώργος Καρπής να ζητάει ένα μόνο πράγμα, από τον Δημήτρη Φιντιρίκο.. Και αυτός, δεν του έδωσε μόνο ένα. Τι όμως ; Στα επόμενα επεισόδια, αυτός του έδωσε 10. Και μάλιστα, τον κυνηγούσε συνέχεια, να κάνουμε αυτό και το άλλο. Δεν έχουν σταματημό οι «αποκαλύψεις». Και κάτι άλλο καινούργιο, θα βγει στον αέρα. Το μικροσκόπιο για βιοψία. Σκάει επιτόπου 10 χιλιάδες ευρώ. Μπαμ και κάτω, όχι στο στο λάου-λάου. Κι άλλα παρόμοια και σχετικά. 

Καταλάβατε τώρα, ότι όταν σε πολλά χρόνια από τώρα, που θα αρθεί η ώρα ο Δημήτρης Φιντιρίκος, να ταφεί, δεν θα ταφεί όπως οι άλλοι, που απλά έχουν λεφτά. Θα ταφεί και τον κόσμο, μην τον φοβάσαι, θα την πει την καλή του την κουβέντα. Θα έχει στην μνήμη του, την πένα του Τσίπας Μπλοκ. Ναι, βέβαια, γιατί πίσω από το ωραίο χαμόγελο, τους διαστημικούς κοιλιακούς, τα χιλιάδες like, τις πολλές επιχειρήσεις, την αυτοκρατορία του αυτή, με την εξουσία την μεγάλη και την δυνατή. Είναι άλλος άνθρωπος, μυημένος στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Καμία σχέση με την κατασκοπία, την πουτανιά και την πουστιά, με τα οποία πήγαν να τον δηλητηριάσουν στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης..

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.